Duyurusu yayınlandı… Herkese 6 GB internet verecekler!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Kovid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim sistemine geçen üniversite öğrencileri için bir duyuru yayınladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, Kovid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim sistemine geçen üniversite öğrencileri için bir duyuru yayınladı. Duyuruda okulların Mart ayında eğitime ara vermesi akabinde uzaktan eğitim çalışmalarına aralıksız devam edildiği belirtilerek “Bu süreçte bildiğiniz üzere https://yokdersleri.yok.gov.tr adresinde ‘YÖK Dersleri Platformu’nu hizmete sunduk” değerlendirmesinde bulunuldu.

Zoom ve Youtube kapsam dışında!

Açıklamada “Artık https://yokdersleri.yok.gov.tr adresinden ulaşabileceğiniz üniversitelerimize ait içeriklere, mobil operatörleriniz tarafından hatlarınıza ücretsiz olarak tanımlanacak olan 6 GB’lık ‘Uzaktan Eğitime Destek’ kotası kapsamında erişebileceksiniz. Bütün mobil operatörler tarafından üniversitelerimizdeki uzaktan eğitime destek amacıyla verilen 6 GB’lık ücretsiz internet kullanımına birçok üniversitemizin sağladığı ders içeriği ve online eğitimler de dahil olacaktır. Bu adımın anlamlı fakat mütevazi bir adım olduğunun farkındayız. Fakat sizler için çalışmaya devam ediyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca “Üniversitelerimizin Zoom, Teams, Youtube vb. araçlarla sağlandığı içerik, link ve yönlendirmeler ‘6 GB Uzaktan Eğitime Destek’ kotasının dışında kalacaktır. Dolayısıyla bu kullanımların, operatörlerinize ait internet paketlerinizin kotasından düşülerek ücretlendirilmesi söz konusu olacaktır” denilerek farklı tür programların kampanyanın dışında tutulacağı belirtildi.

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close