Yaşar Güler

Türk asker 30. TSK Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler kimdir? İşte Yaşar Güler'in biyografisi...

Yaşar Güler, 1954’te doğdu.

1974 yılında Kara Harp Okulu‘ndan Muhabere Teğmen rütbesiyle mezun oldu.

1986 senesinde Kara Harp Akademisi‘nden mezun olarak kurmay subay oldu.

2001’de Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede sırasıyla 10’uncu Piyade Tugay Komutanlığı ve Genelkurmay MEBS Plan ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

2005 senesinde Tümgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede de sırasıyla MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Eğitim Daire Başkanlığı görevlerini yapmıştır.

Genelkurmay II. Başkanlığına atandı

2009 yılında Korgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede ise sırasıyla MSB Harita Genel Komutanlığı, 4’üncü Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevlerini yapmıştır.

2013’te Orgeneralliğe terfi ederek Genelkurmay II. Başkanlığına atanmıştır.

28 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararla Jandarma Genel Komutanlığı görevine getirildi.

2 Ağustos 2017’de gerçekleşen Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararla da Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirilmiştir.

9 Temmuz 2018 tarihinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar‘ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Millî Savunma Bakanı olarak atanması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı görevine getirildi.

Yaşar Güler, Demet Güler ile evlidir ve bir çocuk babasıdır.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close