Almanya’dan Yunanistan açıklaması! “Yunanistan’ın toprak bütünlüğü…”

Bahçeli'ye hediye edilen 'denizlerdeki misakımillimiz' yazılı Ege haritasının yankıları sürüyor. Almanya’nın Yunanistan Büyükelçisi Ernst Reichel, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Almanya’nın bu konudaki pozisyonu açık ve net. Yunanistan’ın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı ile ilgili hiçbir girişim kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları’nı ziyaretinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çerçeve içinde ‘denizlerdeki misakımillimiz’ yazılı Ege haritasının hediye edilmesinin yankıları sürüyor.

Türkiye’nin ‘Mavi Vatan’ ve ‘Misak-ı Milli’ anlayışının harmanı olan harita Yunanistan’ın gündemine oturdu. İlk olarak Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in tepki gösterdiği harita tartışmasında Almanya da safını belli etti.

Almanya’nın pozisyonu açık

Almanya’nın Yunanistan Büyükelçisi Ernst Reichel, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Almanya’nın bu konudaki pozisyonu açık ve net. Yunanistan’ın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı ile ilgili hiçbir girişim kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos hepsi Türkiye tarafından ele geçirilmiş. Aşırılıkçıların ateşli rüyası mı? Türkiye’nin resmi politikası mı yoksa provokasyon mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük koalisyon ortağına karşı tutumunu netleştirmeli” demişti.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close