Ezher’den evleneceklere 17 öneri! “Balayını iptal edin”

Mısır'daki Ezher Üniversitesi, evlilik masraflarını azaltmak için düzenlediği girişim kapsamında bazı önerilerde bulundu.

Mısır’ın dünyaca ünlü eğitim kurumu Ezher Üniversitesi, evlilik masraflarını azaltmak için düzenlediği girişim kapsamında bazı önerilerde bulundu.

Ezher bünyesindeki İslami Araştırmalar Akademisince geliştirilen “sükûnet bulasınız diye” kampanyası kapsamında “evlilik sürecindeki yorucu ve kötü alışkanlıkların kaldırılması”nın hedeflendiği bildirildi. El-Kuds el-Arabi’nin haberine göre; kurum tarafından evliliğin teşviki kapsamında, artan masraflara karşı Mısırlılara bazı önerilerde bulunuldu.

Nişanlılığı uzatmayın, hediyeleri azaltın!

Girişim kapsamında 17 öneri paylaşıldı. Bunlar arasında evlilik ödemelerinin azaltılması, karşılıklı hediyelerin azaltılması, nişanlılık süresinin kısaltılması, evlenildiğinde oturulacak eve ailelerin karışmaması, ev aletlerinde abartıya gidilmemesi gibi öneriler yer aldı.

Düğün davetinde fazla aşırıya gidilmemesinin de yer aldığı öneriler arasında en dikkat çekici olanı ise fotoğraf çekimi ve balayının iptal edilmesi oldu.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close