Milletvekili Bernie Finn, savaş açtı: Kızlara babalarıyla boşalmaları hakkında konuşmaları söyleniyor!

"10 yaşındaki kızlara eve gidip babalarıyla ereksiyon ve boşalmaları hakkında konuşmaları söyleniyor. Bu ülkede neler oluyor!" Avustralyalı siyasetçi Bernie Finn’in bu sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Avustralyalı siyasetçi Bernie Finn, ülkesinde “cinsiyet dersi” adı altında dayatılan sapkınlığa isyan etti. “10 yaşındaki küçücük kıza, ‘Eve git de babana nasıl ereksiyon olduğunu sor‘ diyoruz. Yavrularımızı nasıl koruyacağız?” dedi.

Ülkesinde 10 yaşındaki kız çocuğuna ‘ereksiyon‘ ödevi verildiğini ifade eden Avustralyalı milletvekili Bernie Finn bu duruma tepki gösterdi. Nisan ayının başında mecliste yaptığı bir konuşmanın sosyal medyaya düşmesi, Avustralya’da çürümenin ne boyutlarda olduğunu gözler önüne serdi.

Ev ödevinin ahlaksız konusu

Aydınlık gazetesinde yayımlanan habere göre; Milletvekili Bernie Finn, ödevinin bir parçası olarak “babasıyla ereksiyon ve boşalmalarını tartışması” söylenen on yaşındaki bir kızın ebeveynin kendisiyle temasa geçmesinden sonra konuyu Victoria’nın Eğitim Bakanı’na getirdi. 10 yaşındaki kız çocuğunun velisi, Finn‘e, çocuklara “penis büyümesi“, “boşalma“, “ıslak rüyalar“, “klitoris sertleşmesi” gibi çeşitli konular hakkında “evinizdeki yetişkinlerin ne kadar bildiğini” göstermelerini söyleyen ödevin fotoğrafını gönderdi.

Çocuklara savaş açtılar!

İlgili ebeveyn, Bernie Finn’e, okula şikayette bulunduktan sonra, okul tarafından “içeriğin müfredatın sadece bir parçası olduğu” cevabını aldığını iletti. Veli, Finn‘e yolladığı mektubunda, “Kızım hala bebeklerle oynuyor ve diş perisine mektup yazıyor. Hiçbir zihniyet küçük bir kızı bu tarz sorular sormaya zorlayamaz.” ifadelerine yer verdi. Mektubu okuduktan sonra Finn, olayı “acı verici” olarak nitelendirerek, Andrews hükümetinin çocuklara yönelik devam eden savaşının bir parçası olarak değerlendirdi.

Çocuklarımızı nasıl koruyacağız?

Finn, Avustralyalı veliden gelen mektubu mecliste okuyarak, “Biz çocuklarımızı nasıl koruyacağız?” sorusunu sordu.

Okullarımızda bu tür sapıklıklar varken çocuklarımızı nasıl koruyacağız?” sorusunu soran Finn şöyle devam ediyor: “Onlara her gün ifşa edilen şey budur. Lisede bile değil, ilkokulda! Bu inanılır gibi değil.” Kendisinin üç kızı olduğunu söyleyen Finn, kızlarına böyle bir şey söylense, verecekleri tepkileri hayal edemediğini belirterek, “Ömür boyu kurtulamayacak bir travma geçirirlerdi.” dedi. Çocukların çocuk olarak kalmasının altını çizen Finn, “Ve bana öyle geliyor ki bu olay, Andrews Hükümeti tarafından çocuklara karşı, özellikle de bu eyalette devam eden savaşın bir parçası. 10 yaşında bir kız çocuğu bu tür materyallere maruz kalmamalı.” ifadelerini kullandı.

“Tanrım, dehşete düşerdim!”

Meclis’te hükümeti eleştiren hararetli bir konuşma yapan Finn, herkese meydan okuduğunu söyledi. Finn, “Ve herkese meydan okuyorum. Bu akşam burada kendinize sorun, 10 yaşında bir çocuğunuz olsa ve ona ereksiyon ve boşalmaları hakkında babasıyla konuşması için eve gitmesi söylense mutlu olur muydunuz? Bu konuda rahat olur muydunuz? Tanrım ben olmazdım, dehşete düşerdim. Aslında hepimiz dehşete düşmeliyiz.” dedi.

Sözde eğitim görüntüleri tepki sonrası kaldırıldı

2021 yılında Avustralya’da gençler ve çocuklara yönelik oluşturan cinsel eğitim görüntüleri tepkilere neden olmuştu.

The Good Society isimli programın internet sitesine yüklenen ve cinsel rıza hakkında gençleri bilinçlendirmeyi amaçlayan görüntüleri, ebeveynler ve eğitimciler eleştirdi. Avustralya’da gençler ve çocuklara yönelik oluşturan cinsel eğitim görüntüleri tepkilere neden olmasının ardından silindi.

Cinsel rızanın manipülasyon ve kontrol mekanizmalarından uzak olması gerekliliğinin anlatılmaya çalışıldığı ancak pek başarılı olamayan görüntülerde, genç bir kadının bir erkek arkadaşıyla milkshake içtiği ve daha sonra “Benimkini içmek ister misin?” sorusuna olumsuz yanıt alınca milkshake‘i erkeğin yüzüne sürdüğü görülüyor.

Üniversite öğrencilerinin çoğu cinsel tacize maruz kalıyor

2015’te de hükümetin kadına yönelik şiddeti önlemek adına başlattığı ve Eğitim Bakanlığı’nın yaklaşık 3,8 milyon dolar ödediği program kapsamında yayımlanan video, gelen tepkilerin ardından kaldırılmıştı. Uzmanlar, hükümetin 3 milyon dolardan fazla yatırım yaptığı eğitim programı kapsamında yayımlanan videonun, “ciddi bir sorunu önemsiz gösterdiğini” belirtti.

  • Öte yandan 2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre, Avustralya’da üniversite öğrencilerinin çoğu cinsel tacize maruz kalıyor.

Avustralya İnsan Hakları Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre öğrencilerin yüzde 7’si de 2015 ya da 2016’da en az bir kez cinsel saldırıya uğradı.

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close