PUBG’ye bir tepki de Ezher’den! “Asla Güncellemeyin”

Türkiye’de de tartışma konusu olan, PUBG oyunundaki puta tapınma sahnelerine bir tepki de Ezher Üniversitesinden geldi. Üniversiteden yapılan açıklamada güncellemenin kabul edilemeyeceği belirtilerek “Güncellemeyin” çağrısı yapıldı.

akademigazetesi.com

PUBG Mobile’ın gizemli orman güncellemesindeki ‘tapınma’ detayı, tartışmaları beraberinde getirirken, dünyaca ünlü Ezher Üniversitesi, PUBG oyunu için “Güncellemeyin” çağrısında bulundu.

“Rukû ve secdeye varmayı içeren…”

Dünyanın en popüler oyunlarından PUBG Mobile’a gelen ‘gizemli orman’ güncellemesi, oyunun Twitter’da gündeme girmesine neden oldu. Ülkemizdeki bazı oyuncular, bu güncelleme nedeniyle sosyal medyada ve Google Play Store üzerinden yorumlarla tepkilerini gösterirken oyuna yönelik bir tepki de Mısır’daki Ezher Üniversitesi’nden geldi.

Ezher’den yapılan açıklamada oyuna yapılan güncellemenin Müslüman gençleri adına kabul edilemeyeceği belirtilerek “Oyunun tehlikeleri şimdiye kadar anılanlarla kalmamış; puan almak için puta tapmayı, önünde rukû ve secdeye varmayı içeren son yapılan güncellemeyle tehdit çocuklarımızın direkt olarak inancına yönelmiştir” denildi.

Ne zarar, ne fayda getirir!

Oyunu oynayan gençlerin sanal alemde bile olsa bir kazanım elde etmek adına Allah’tan başkasına yönlendirilmesinin çok yanlış olduğu belirtilen açıklamada “Şüphesiz yapılan şey çok tehlikeli ve gençlerimizin benliğinde çok etkilidir” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada bir zarar veya fayda getirmeyecek olan puta tapınmanın kabul edilemeyeceği dile getirildi.

Fenomenlere reklam mı veriyor?

Online oyun uzmanlarına göre; PUBG Mobile’a yapılan son güncelleme öncekilerden oldukça farklı bir dinamiğe sahip. Oyunun mobil sürümündeki Shanok isimli haritaya gelen Gizemli Orman güncellemesinin amacı, oyuncuların harita üzerinde yeni özellikler keşfetmesini sağlamak. Ancak bu özellikleri keşfetmeleri için gereken şeylerden birisi, Gizemli Orman içindeki totemlere tapınmaktan geçiyor. Diğer taraftan sosyal medya uzmanı Said Ercan, PUBG’nin yaşadığı krizi aşmak için fenomenlere reklam verdiğini belirtti.

 

 

 

 

 

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close