Yunanistan’da hezimet havası… “Diplomatik yenilgi! Tarihi dönüm noktası”

Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılımına onay veren Memorandum imzasının ardından Yunanistan’da hezimet havası yaşanıyor. Ana muhalefetteki Syriza Partisi lideri Çipras, Kiryakos Miçotakis hükümetini eleştirirken, Yunan basını da Türkiye’yi suçlayan haberler yaptı.

Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılımına onay veren Memorandum imzasının ardından Yunanistan’da hezimet havası yaşanıyor. Ana muhalefetteki Syriza Partisi Başkanı ve eski Başbakan Aleksis Çipras, yerel bir televizyon kanalına verdiği röportajda Madrid’deki NATO Zirvesi’nin sonucunu ülkesi açısından “ciddi bir diplomatik yenilgi” olarak niteledi.

Madrid’de olanları hepimiz anladık

Dün Madrid’de olanları hepimiz anladık, ama Yunan hükümeti bundan memnun olduğunu söylüyor” diyen Çipras, Miçotakis hükümetini eleştirerek “Türkiye’nin Yunan adalarının egemenliği konusunu gündeme getirmediği için hükümetin çıtası oldukça düşük, çünkü bundan oldukça memnun görünüyor. Endişemiz çok ciddi verilere dayanıyor. Aşırı revizyonist bir politika ifade etmesine rağmen Batı’nın Türkiye’ye verdiği desteğin teyidi olan tarihi bir dönüm noktamız oldu” dedi.

Diplomatik yenilgiye uğradık!

“Hükümet bizi yenilgiden yenilgiye götüren tehlikeli bir dış politika izliyor. Ve her defasında kolunun altından yeni silahlanma programları çıkarıyor” diyen Çipras, şunları kaydetti:

“Ciddi bir diplomatik yenilgiye uğradık. Ben Başbakan olsaydım ve Madrid’de bunlar olsaydı ve paralel olarak Turkaegean de aynı anda olsaydı, Yunanistan’a geri yaya olarak dönerdim.”

Yunan basını yine kışkırttı!

Hezimet havası Yunan basınına da yansıdı. Sık sık Türkiye’yi hedef alan haberlere yer veren Yunan gazeteleri Türkiye’yi hedef alan haberlerini Madrid’deki NATO Zirvesi sonrası artırdı.

Ta Nea gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Madrid’deki zirvenin son gününde yaptığı açıklamalarını manşetine taşıdı. “Erdoğan yine kışkırttı” başlıklı haberde skandal ifadeler yer aldı. Haberde ‘Türkiye Cumhurbaşkanı Yunanistan’a yönelik provokasyonlara geri döndü ve önümüzde Yunan-Türkiye ilişkilerinde gergin bir yaz olduğunu gösterdi’ denildi.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close