Altın alıp kenara koyanlar dikkat! Ramazan Kurtoğlu ‘Gizlice toplamaya başladılar’ diyerek altın için tarih verdi

Altın fiyatlarındaki yatay seyir devam ederken yatırımcılar uzun vadede altının ne yönde seyredeceğini merakla takip ediyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, altın fiyatlarının 2023-2028 yılları arasında fırlayacağını ifade etti.

Ekonomi analistleri, dünya genelindeki ekonomik verilerde yavaşlama işaretinin dünya genelindeki merkez bankalarının agresif politikasını frenleyeceği beklentisiyle altının ons fiyatının sınırlı da olsa toparladığını bildirdi.

Enflasyona karşı resesyon riski

Enflasyona ilişkin ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya-Ukrayna savaşını gerekçe gösterirken, Rusya lideri Vladimir Putin ise G7 ülkelerini suçluyor. Ancak dünya genelindeki enflasyon ve resesyon riski aynı şekilde devam ediyor. Bu durum gözleri altın piyasasına çevirdi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu, altın çağına herkesin hazır olması gerektiğini söyledi.

Altın toplama yarışına giriştiler

Kişisel Youtube kanalında konuşan Ramazan Kurtoğlu, “Dünya Altın Konseyi’nin raporuna göre şu ana kadar 190 bin ton altın çıkarılmıştır. Dünyada 53 bin ton altın rezerv vardır. Bunun 10 bin tonu Anadolu Türk yurdundadır ve Ege tarafındadır. Bunlar bugünkü teknoloji ile çıkarmak mümkün değildir. Altın, gümüş ve paladium kıymetli metallerdir. Rusya ve Çin altın topluyor. Gizliden gizleye bunu yapıyorlar. Bir altın toplama yarışı içerisine girdiler. Speküle ediliyor. Spekülasyon devam edecek. Ama size net bir şey söyleyeyim, 2023-2028 yılları arası altının altın çağı olacaktır” dedi.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close