Cumhurbaşkanı, “Kapımızı çalmasınlar” demişti! TÜSİAD’dan flaş Erdoğan kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TÜSİAD’ın hükümete yönelik dış politika çıkışları üzerine "kapımızı çalmasınlar" demesi sonrası patronlar derneğinden flaş bir Erdoğan kararı geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) arasındaki restleşme tüm hızıyla sürüyor. TÜSİAD’dan yeni bir karar geldiği iddia edildi.

“Haddini bil” demişti

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, AK Parti iktidarının ekonomi ve dış politika siyasetine yönelik eleştirilerinin dozunu artırınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında “Ey TÜSİAD’ın başına gelen beyefendi, dış politikada bize ders veremezsin. Sen çıraksın, kalfa bile olamadın. Dün bir, bugün iki. Önce haddini bil. Bunlar da akıllarını başlarına almadıkları sürece iktidarın kapısından içeri giremezler.” İfadelerini kullanmıştı.

Bakanlardan alacakları randevu alınmadı

Erdoğan’ın “iktidarın kapısından içeri giremezler” ifadesinin ardından TÜSİAD’dan flaş bir adım geldi. TÜSİAD’ın yeni yönetim kurulu, siyasi liderlere gerçekleştirdiği tanışma ziyaretlerinin ardından bu hafta bakanlara gitmeyi planlarken sürpriz bir şekilde ziyaretler için henüz randevu almadı.

HalkTV’den Nuray Tarhan’ın haberine göre işadamlarının Erdoğan’ın “TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse bu iktidarın kapısını hiç çalmasın” sözleri üzerine geri adım attığı tahmin ediliyor

29 Mart’taki genel kurul toplantısında seçilen TÜSİAD’ın yeni yönetim kurulunun 7-8 Haziran’da siyasi liderlere gerçekleştirdiği tanışma toplantılarının ardından bu hafta da bakanlara toplantı yapacağı biliniyordu.

Yeni Akit: TÜSİAD, tefeci düzenin yerli mümessilleri!

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close