Muhalefet, asgari ücret zammını beğenmedi: Yazıklar olsun

İşveren ve işçi temsilcilerinin katılımıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücreti 5 bin 500 TL olarak açıkladı. Asgari ücret açıklamasının ardından muhalefetten art arda tepki geldi.

İşveren ve işçi temsilcilerinin katılımıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücreti 5 bin 500 TL olarak açıkladı. Asgari ücret açıklamasının ardından muhalefetten art arda tepki geldi.

6’lı masayı bir araya getiren muhalefet partisi temsilcileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yüzde 30’luk asgari ücret zammına tepki gösterdi.

Sandık zamanı gelmiştir

Açıklanan rakamın açlık sınırı ve enfasyonun altında kalmasına tepki gösteren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener twitter hesabından yaptığı paylaşımda  “Milletini enflasyona karşı koruyamayan bir iktidar siyaseten iflas etmiş, sandık zamanı gelmiş demektir” ifadelerini kullandı.

Yazıklar olsun

Açıklanan rakama bir tepkide Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu‘ndan geldi. Davutoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; “Yazıklar olsun! Yaptığınız ek bütçe ile faize ve kur korumalı mevduat sahiplerine 500 milyar TL öderken titremeyen eliniz, asgari ücreti belirlerken mi titriyor? Asgari ücreti açlık sınırının bin TL altında belirleyip sonra milletin karşısına çıkmaya hiç mi utanmadınız” dedi.

Sorunun üreticisi kendisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise asgari ücretin güncellenmek zorunda kaldığına işaret ederek sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

2022 yılı sonu beklenmeden ve ilk altı aylık enflasyon oranı dahi netleşmeden yapılan güncelleme; alım gücü kaybını telafi etmek noktasında yetersizdir ve enflasyonun sabit gelirli vatandaşlarımızı ne kadar yoksullaştırdığına ilişkin somut bir göstergedir.

Yıl ortasında asgari ücreti güncellemek zorunda kalmak; Hükümetin, ekonomi yönetimindeki başarısızlığını, yapılan güncellemenin yetersizliği ise adaleti sağlamaktaki isteksizliğini açık bir şekilde ispatlamıştır. Sn. Erdoğan, yapılan güncellemenin ne kayıpları telafi etmeye ne de ikinci altı aylık dönemde oluşacak alım gücü düşüşünü engellemeye yetmeyeceğini herkesten iyi bilmektedir. Zira, hem sorunun üreticisi hem de çözümün engelleyicisi bizzat kendisidir. Açıklama sonrası yapılan paylaşımlardan anlaşıldığı kadarıyla, yönetim asgari ücrete yılın ortasında güncelleme yapmak zorunluluğunu “büyük bir müjde ve olağanüstü fedakarlık” olarak gösterme çabasındadır ve konuya asgari ücreti belirleme çalışmasından daha çok zaman ayırmıştır. Oysa esas mesele, asgari ücrete 6 ay sonra bir kez daha zam yapma gereği duyulmuş olmasıdır.

Derde çözüm olmayacak zam!

Deva Partisi lideri Ali Babacan ise “O da biliyor; eş-dost toplandığında artık tek gündem ekonomi. O da biliyor; artık her bayram öncekinden daha kötü. Bayram öncesi paniğiyle hiçbir derde çözüm olamayacak bir zam açıkladı. Çözüm; enflasyonu düşürmektir, uyduruk zamlarla enflasyon peşinde sürüklenmek değil!” paylaşımında bulundu.

Asgari ücret belli oldu: En düşük işçi maaşı 5500 TL

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close