Aba altından sopa gösterdi… “Türkiye kuralına göre oynamak zorunda” deyip İsrail’le görüştü!

Dün "Türkiye ile ilişki kurmak istiyoruz ama Türkiye kurallara göre oynamak zorunda” diyen Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, bugün İsrail Başbakan Vekili ve Savunma Bakanı Gantz ile görüştü. Mini zirvede iki ülke arasındaki stratejik savunma ilişkisinin önemi vurgulandı.

Madrid’deki NATO Zirvesi’nin ardından uluslararası ve ulusal kamuoyunda hezimet duygusu yaşayan Kiryakos Miçotakis hükümeti, Türkiye karşıtı diplomasi faaliyetlerine yeniden hız verdi. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Türkiye’yi suçlayarak “Türkiye ile ilişki kurmak istiyoruz ama Türkiye kurallara göre oynamak zorunda. Türkiye kendi kurallarına göre oynamamalı, özellikle askeri konularda ve tek taraflı eylemlerde” dedi.

Lagonisi’de mini İsrail-Yunanistan zirvesi

Dün bu açıklamayı yapan Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopulos, bugün de İsrail ile askeri alanda iş birliğini öngören bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Panagiotopulos, Lagonisi’de Economist’in düzenlediği yuvarlak masa görüşmeleri kapsamında İsrail Başbakan Vekili ve Savunma Bakanı Benjamin Gantz ile görüştü. Görüşmede, Yunanistan ile İsrail arasındaki stratejik savunma ilişkisinin önemi vurgulandı.

Bahane İran, hedef Türkiye!

Yunanistan ve İsrail arasındaki ikili iş birliğinin önemine vurgu yapan Benjamin Gantz, görüşme sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İsrail ile Yunanistan arasındaki güvenlik ilişkileri hem halklar hem de tüm bölge için büyük önem taşımaktadır. Panagiotopulos ile savunma sanayilerimiz arasındaki artan iş birliğini ve özellikle de İran tehdidi olmak üzere karşı karşıya olduğumuz ek zorlukları görüşmeden mutlu oldum. Gündemimizde ortak endüstriyel projeler, milyonlarca avroluk işbirliği, Ar-Ge programları, bilgi ve stratejik alışverişler var.”

Demir Kubbe’yi Atina’ya kopyaladılar!

Adalar Denizi (Ege) bölgesinde Türkiye karşıtı askeri kapasitesinin artırmayı amaçlayan Atina yönetimi, İsrail, Mısır, ABD gibi ülkelerle çeşitli kapsamlarda iş birliğine gidiyor. Yunan Kathimerini gazetesi de geçtiğimiz günlerde Yunanistan yönetiminin, Türkiye’nin Bayraktar SİHA’larına karşı adalara ve bazı stratejik noktalara geride kalan iki ayda İsrail yapımı drone-savar sistemlerini gizlice yerleştirdiğini yazdı. Sistem; İsrail’in Demir Kubbe hava savunma sistemine benziyor. Ancak bu sistem Yunanistan’ın ihtiyaçlarına göre düzenlendi. Bu sistemle bölgede uçan İHA ve SİHA’lar “körleştirerek” uçuş planları engelleniyor. Haberde, Yunan hükümetinin bu adımın basına sızmasından rahatsızlık duyduğu kaydedildi.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close