Akşener: İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylığına hayır demeyiz

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığıyla ilgili, "İkisinin de adaylığına 'hayır' demeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı adayına ilişkin soruya cevap veren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylığıyla ilgili, “İkisinin de adaylığına ‘hayır’ demeyiz” dedi.

Kılıçdaroğlu cevabı

Akşener, TV100 ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık’ın programına konuk oldu.

Işık’ın, Akşener’e, “Sayın Kılıçdaroğlu seçilebilir mi sizce?” şeklindeki sorusu üzerine Akşener, ittifakın üzerinde anlaştığı bir aday olması halinde saygı duyacaklarını belirterek, “Herkesin üzerinde anlaştığı bir aday neden seçilemesin? Herkesin çalışabileceği, üzerinde anlaştığı bir aday seçilebilir” diye konuştu.

Hayır olmaz diye bir durumumuz yok

Işık’ın, “Peki Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş aday olur mu?” şeklinde sorması üzerine ise Akşener, “Bu iki arkadaşımızın adaylığı için bizim ‘Hayır’ gibi bir tavrımız yok” şeklinde konuştu. Akşener şunları kaydetti:

“Hayır olmaz diye bir durumumuz yok. Kılıçdaroğlu, 6 genel başkanının inisiyatifine bıraktı işi. Orada çıkan karara uyacağız. Cumhur İttifakı bileşenleri bizim adayımızı çok merak ediyor. Bizim önceliğimiz bu sistemin değiştirilmesinde ortaklaştırılması. Tayyip Bey, düşmanlığı üzerinden bir sistem değil bu.”

Akşener: HDP varsa biz olmayız

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close