Amerikan televizyonu İmamoğlu’nu topa tuttu!.. “Eskiden yaptığı gibi…”

İstanbul’da yaşanan sel felaketi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Muğla’da tatilde olması büyük tepki çekti. Amerika merkezli FOX TV’nin spikeri Burak Birsen, “Yani Ekrem Bey, ailesiyle beraber tatildeymiş, eskiden yaptığı gibi. Eskiden de sel felaketi yaşanırken Bodrum'da tatildeydi, depremzedeleri ziyaret ettikten sonra kayak tatiline gitmişti, karla mücadele edilirken büyükelçilerle görüşmeye gitmişti. Bunları yapmamak lazım” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da sel felaketi yaşanmasına rağmen Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Uzunyurt’taki tatilini sürdürdü. İmamoğlu, daha önce de kentin yaşadığı doğal afetlerde sahada olmaması ile tepki çekmişti.

Günler öncesinden uyarılara rağmen tatile çıktı

İstanbul’da Meteoroloji’nin günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından bayramın ilk günü akşam saatlerinde İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu. Yağış birçok noktada hayatı felç ederken, Esenyurt’ta ise çok daha etkili oldu. Haramidere taştı, birçok evi ve iş yerini su bastı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AFAD Başkanı sahaya inerken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ortalarda görünmedi.

Tatilde olduğu iddialarıyla gündeme gelen ve açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, Bayram günü ikindi saatlerinde il dışında olduğunu söylemişti.

Ekrem İmamoğlu‘nun İstanbul’da olmamasına ABD merkezli Fox Tv Ana Haber sunucusu Burak Birsen canlı yayında tepki gösterdi.

Acaba Ekrem Bey nerede?

Burak Birsen, şu ifadeleri kullandı:

Sayın İmamoğlu, siz huzurlusunuz belli ki. İstanbul’da değilsiniz, şu an tatil yapıyorsunuz, keyfiniz yerinde. Ama inanın İstanbullular keyifli bir bayram geçirmiyor. Sizin, görevinizin başında olmanız gerekiyor ama yoksunuz. Şunu merak ettik, kimsenin hakkını yemeyelim, istihbarat şefimiz Fersun Yelken’e sordum, ‘Acaba Ekrem Bey nerede?’ Çünkü İstanbul’da olduğunu düşünüyordum ben de, inanmadım ilk başta. Yardımcısı, İmamoğlu’nun şehir dışında olduğunu söyledi. Yani Ekrem Bey, ailesiyle beraber tatildeymiş, eskiden yaptığı gibi. Eskiden de sel felaketi yaşanırken Bodrum’da tatildeydi, depremzedeleri ziyaret ettikten sonra kayak tatiline gitmişti, karla mücadele edilirken büyükelçilerle görüşmeye gitmişti. Bunları yapmamak lazım.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close