Bülent Arınç, o partiye mi el attı? 6’lı masaya transfer oldu!

Bülent Arınç'ın yeğeni Ezgi Akgun Biber, Demokrat Parti’ye katıldı. Biber, "Adalet çığlıklarına daha fazla duyarsız kalamazdım" dedi. Arınç’ın oğlu ise halen AK Parti İstanbul Milletvekili…

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanı ve AK Parti kurucularından Bülent Arınç‘ın yeğeni Ezgi Akgun Biber, Demokrat Parti’ye katıldı.

Ezgi Akgun Biber, DP’ye katıldı…

Biber, twitter’daki sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Güzel ülkemin her köşesinden yükselen adalet çığlıklarına daha fazla duyarsız kalmamak adına bugün itibari ile daha özgür siyaset yapabileceğime ve duyulmak istenenleri değil de, gerçekleri özgürce konuşabileceğime inandığım Demokrat Parti’ye katıldım. Yeter! Söz milletindir!” ifadelerini kullandı.

Oğlu AK Parti milletvekili

Arınç’ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç ise AK Parti’de siyaset yapıyor. Mücahit Arınç, babasının milletvekili seçilmediği Haziran 2018 seçimlerinde İstanbul’dan milletvekili olmuştu. Mücahit Arınç, babası Bülent Arınç’ın tepki çeken açıklamaları sonrası Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’ndan istifası ardından twitter’dan 24 Kasım 2020’de dikkat çeken bir açıklama yapmış, “Aynı denize dökülen farklı ırmaklarız. Ama sefere çıktığımız ilk gün de dediğimiz gibi; ‘Bu denizde tek bir gemi, tek bir rota ve tek bir Reis var” demişti.

Partisi tepkili

Arınç son dönemde de kurucularından olduğu AK Parti’ye yönelik eleştirileriyle gündeme gelmişti. Geçtiğimiz haftalarda Türk Demokrasi Vakfı’nda gerçekleşen bir söyleşi programına katılan Bülent Arınç, “Kral çıplak” açıklamasında bulunmuş, bu açıklama partisinin büyük tepkisini çekmişti.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close