Cumhur ve Millet İttifakı dışındaki partiler seçime nasıl girecek? Ankara kulislerinden son dakika bilgileri…

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı dışında kalan 18 partinin ittifak arayışları Ankara kulislerinin yeni gündem maddesi… TDP, DSP ve MP’nin yeni bir blok oluşturacağı konuşuluyor.

2023 genel seçimlerine son 1 yıl kala siyasette ittifak fotoğrafları netleşmeye başladı. Cumhur İttifakı AK Parti ve MHP’nin yanı sıra Büyük Birlik Partisi (BBP) ile yoluna devam ediyor. Son olarak BBP Lideri Mustafa Destici seçime kendi isimleri ve logolarıyla gireceklerini ilan etti.

Millet’te durum net değil!

Cumhur İttifakı 2018 seçimlerindeki halini korurken, Millet İttifakı’nda ise durum net değil… Millet İttifakı yapısı içinde CHP ve İYİ Parti’nin kalmasına kesin gözüyle bakılırken 6’lı masanın diğer üyeleri Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti içinse durum belirsizliğini koruyor. Deva Partisi ve Gelecek Partisi yetkilileri seçime kendi logolarıyla gireceklerini dururken bu durumun ittifakı dağıtmak anlamına gelmediğini de belirtti. Saadet Partisi içinde ise 6’lı masanın devamını savunanlar olduğu gibi parti içindeki Milli Görüşçü’lerden bir kısmının bu durumdan rahatsız olduğu biliniyor. Bu partiler içinde ittifak içinde kalmaya en istekli partinin DP olduğu biliniyor.

Millet İttifakı’ndaki en büyük belirsizlik ise HDP’nin 2023 seçimlerinde nasıl konumlandırılacağı…

Diğer partilerde durum ne?

Cumhur İttifakı ve 6’lı yuvarlak masa dışında kalan siyasi partilerin ittifak arayışı da son günlerde arttı. Yeni Şafak’ın haberine göre; 18 siyasi partinin planları Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı. İttifak senaryolarına göre; Türkiye Değişim Partisi (TDP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve Memleket Partisi’nin (MP) seçimlerde bir blok oluşturacağı konuşuluyor.

DSP hem TDP ile hem de MP ile liderler düzeyinde görüştü. Kulislerde BTP’nin ise TDP ile birlikte hareket edeceği iddia ediliyor. Diğer partilere Yeniden Refah Partisi (YRP) çatısı altında toplanmayı öneren Fatih Erbakan, geçtiğimiz günlerde TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ile görüştü. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de Erbakan’ı ziyaret etti. Erbakan son olarak HÜDAPAR’ı ziyaret etti. Yeni bir iltifak blokunda yer alma düşüncesi ile hareket eden partilerden Yeniden Refah Partisi’nin, HÜDAPAR ve 6’lı masadan bir partinin, genel başkan yardımcısı düzeyinde görüşmeler gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close