“Erdoğan, Yunanistan’ı erken seçime götürüyor”

Türkiye'de 6’lı masayı oluşturan partilerin erken seçim çağrıları sürerken Hilal Kaplan, Erdoğan'ın Yunanistan'ı erken seçime götürdüğünü yazdı. Hilal Kaplan, üçlü mutabakatın Yunanistan'ı da ‘salladığını’ ifade etti.

Türkiye’de 6’lı masayı oluşturan partilerin erken seçim çağrıları sürerken Hilal Kaplan, Erdoğan’ın Yunanistan’ı erken seçime götürdüğünü yazdı. Hilal Kaplan, üçlü mutabakatın Yunanistan’ı da ‘salladığını’ ifade etti.

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan bugünkü yazısında, Erdoğan’ın Yunanistan’ı erken seçime götürdüğünü savundu.

Yunanistan’ı boşa düşürdü

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gelişmeleri değerlendiren Hilal Kaplan, ‘diplomatik zafer’ olarak nitelendirdiği İsveç ve Finlandiya ile NATO Zirvesi’nde yapılan üçlü mutabakatın Yunanistan’ı ‘salladığını’ ifade etti. Kaplan, “Türkiye’nin diplomatik zafer kazandığı NATO Zirvesi’nin yankıları İsveç ve Finlandiya’nın yanı sıra Yunanistan’ı da salladı” dedi.

Hilal Kaplan, ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye’ye F-16 konusunda yeşil ışık yakmasına ilişkin, “Yunanistan’ı fena halde boşa düşürdü.” ifadesini kullandı.

Şaşırtıcı olmaz

Erdoğan, “Artık benim için Miçotakis diye biri yok. Bundan sonrasını kendi düşünsün. Kimlerle görüşecek, kimlere üs kurduracaksa kurdursun” sözlerini hatırlatan Hilal Kaplan yazısını şöyle sonlandırdı:

“Yunan basınında Erdoğan’ın hamleleri sebebiyle arka arkaya gelen bu başarısızlıkların Miçotakis yönetimini düşüreceği ve önümüzdeki aylarda bir erken seçimi tetikleyeceği konuşuluyor. Eylül’de sandıklar kurulursa şaşırtıcı olmaz. Şayet erken seçim olursa, Başkan Erdoğan’ın Miçotakis’i “silmesiyle” tetiklenen sürecin payı yadsınamaz.”

Yunanistan’da hezimet havası… “Diplomatik yenilgi! Tarihi dönüm noktası”

Kriz içindeki Yunanistan erken seçimi konuşuyor: Ayranı yok içmeye tahtırevanla gider…

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close