İl sayısı 100 mü olacak, 50’ye mi düşürülecek? AK Partili vekil: İl sayısı 50’ye düşürülsün!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün 'il sayısının 100'e çıkacağına' dair açıklamasının yankıları sürerken, AK Partili Şamil Tayyar'dan da '50'ye düşürülmesi' talebi geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz’ün “Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim” şeklindeki açıklaması dün büyük bir tartışma çıkarmıştı. Bir anda vatandaşlar, il olacak ilçeleri merak ederken Demiröz daha sonra yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtıldığını belirterek “Bu hususta verilmiş bir karar yoktur” dedi.

Şamil Tayyar da katıldı

Demiröz’ün bu açıklaması sonrası il sayısının 100’e çıkmasına ilişkin tartışmalara AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar da katıldı.

Sosyal medya hesabından Demiröz’ün açıklamasına ilişkin paylaşımda bulunan Tayyar, bu açıklamanın temenni olduğunu belirterek kendi isteğin il sayısının 50’ye düşürülmesi olduğunu söyledi.

‘İl sayısı 50’ye düşürülürse…’

Tayyar şu ifadelere yer verdi:

“Katıldığım hiçbir toplantıda 100 il konusu gündeme gelmedi. Demiröz başkanımız da karar değil temennim dedi. Buna rağmen mevzu hararetlendi, ben de temennimi söyleyim: İl sayısı 50’ye düşürülse, her ilden 2 vekil seçilse ne iyi olur. Az vekil, az vali, az masraf, çok hizmet.”

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close