İmamoğlu pes etmiyor! Tam 1 milyar TL harcadı…

Sabah yazarı Şebnem Bursalı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 1 milyar TL harcadığını kaydetti.

Sabah yazarı Şebnem Bursalı bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin kulis bilgilerini aktardı. Bursalı, CHP Genel Merkezi’nin Kılıçdaroğlu ismine yoğunlaşmasına karşılık, İmamoğlu’nun adaylık için 1 milyar TL harcadığını kaydetti.

En fazla öne çıkan isim Kılıçdaroğlu

“Malum 2023 seçimleri için muhalefet partiler bir aday arayışı içinde” diyen Bursalı’nın yazısında öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Bunun için de düzenli olarak toplanıyor ama masaya bir türlü bir isim getiremiyorlar. Muhtelif isimler konuşuluyor elbette. Şimdiye kadar en fazla öne çıkan isim CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu. Şunu çok rahat söyleyebilirim ki; kimin aday olacağına dair CHP’nin kendi içindeki yarış, muhalefet partilerinin kendi aralarında bile yok! Hatta kulislere bakarsanız CHP içinde bir ekip bile oluşturulmuş. Kimler mi var bu ekipte; Ankara milletvekili Bülent Kuşoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen.

HDP’ye gidip anlattılar

  • Düzenli olarak Genel Başkan ile bir araya gelen bu ekip bir söylem geliştirip eyleme geçiyor. Her biri o toplantılarda oluşturulan stratejileri Millet İttifakı ortakları İP, GP, SP, DP, DEVA Partisi ve masanın altındaki diğer ortak HDP’nin Genel Başkanı’na giderekNeden Kılıçdaroğlu’nun aday olması gerektiğine” dair kulis yapıyorlar.

İmamoğlu hamle yapmaya devam ediyor

  • Gel gelelim; adaylık yarışında devre dışı kaldığı konuşulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun da hâlâ oyunun içinde olmakta ısrarlı, kararlı ve hatta bunun için çalışmalara son sürat devam ettiğini öğreniyoruz. Kamuoyunda tribüne oynayan ve bu yönde zaman zaman çıkış yapan İmamoğlu, bir yandan yabancı misyon ve diplomatlar üzerinden kulislerine devam ediyor, bir yandan da STK’lar üzerinden ismini ve adaylığını pekiştirecek hamleler yapıyor.
  • Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na bir kanaldan haber ilettiği ve “İmamoğlu aday olmazsa, Kılıçdaroğlu kendi bile aday olsa, Karadeniz’den Millet ittifakına oy çıkmayacağı, Cumhur İttifakı adayı Erdoğan’a oyların kayacağı” aba altından gösterilen sopa misali söylenmiş!

İstanbul’un 1 milyar TL’si adaylık için harcandı

  • Son kulis bilgisi, İmamoğlu’nun bir yandan da kendi partisinin tabanı üzerinden yaptığı hamleleri işaret ediyor. Son 2 yıldır, Anadolu’daki CHP’li belediyeleri düzenli olarak dolaşan İmamoğlu’nun boş durmadığını anlıyoruz. İstanbul ile kıyaslandığında son derece mütevazi bütçeleri olan CHP’li belediyelerin araç, yol, otogar, altyapı gibi pek çok ihtiyacını kendi bütçesinden karşılayan İmamoğlu, böylelikle belediye başkanları üzerinden partisi içinde ciddi bir popülarite edinmiş durumda. Hatta kendisine adaylık sürecini soran bir grup partiliye aynen şöyle demiş: “CHP’li belediyelere boşuna hizmet ve para göndermiyorum. Şimdiye kadar İstanbul Belediyesi’nin bütçesinin 1 milyar Lirası bu işe ayrıldı. Elbet günü gelince başkanlar benim arkamda duracak. Ne olursa olsun adaylıkta kararlıyım…
Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close