Kılıçdaroğlu dilemması: NATO’ya destekçi, ABD askerine düşman!

MHP lideri Devlet Bahçeli’ye cevap veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis’e, Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz” dedi. Ancak CHP parti programı tam bir NATO destekçisi…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Mayıs’ta partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarda İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine ve Ankara’nın onay vermemesini savunarak, “Eğer şartlar içinden çıkılmaz hale bürünürse NATO’dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır” dedi.

Bahçeli, NATO’ya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye çaresiz değildir. Eğer şartlar içinden çıkılmaz hale bürünürse NATO’dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır. NATO’yla var olmadık, NATO’suz da yok olmayız. Türkiye’nin itirazları ciddiye alınmıyorsa, NATO’daki varlığı ciddiye alınmıyor, saygı görmüyor demektir.”

NATO’yu savunan Kılıçdaroğlu’ndan ABD askeri karşıtlığı!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bahçeli’ye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, “Bahçeli de NATO’dan çıkmayı önermiş. NATO, Türkiye için gereklidir ancak iktidar olarak ne kadar samimiler görmek isterim. ABD Yunanistan’ı üslerle doldurdu. Hedefleri net. Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis’e, Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu paylaşımının devamında da “Biz neoliberalizme karşı olduğumuz kadar toprağımızda yabancı askere de karşıyız. Gerekeni yapmaya hazırız. Peki siz hazır mısınız iktidar sahipleri? Bu da sizin samimiyetinizin turnusol kağıdı olsun. CHP hazırdır, bekliyoruz” dedi.

NATO destekçisi

Twitter’da yaptığı açıklamada İncirlik’teki ABD askerlerine karşı çıkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun lideri olduğu CHP’nin parti programında ise NATO ile ilişkilerin güçlendirilerek devam edilmesi savunuluyor. CHP Parti Programı’nın “Çağdaş Türkiye için Değişim” başlıklı 128’inci sayfasındaki dış politika bölümünde; NATO’yla ilişkiler konusunda şu ifadeler yer alıyor:

“CHP, NATO örgütüyle ilişkilerimizin güçlendirilerek devam etmesini; NATO’nun caydırıcı bir güç olarak, barış ve istikrarın sürdürülmesine yönelik görevini etkin olarak yerine getirmesine ve günümüz koşullarında konumunun yeniden belirlenmesine aktif katkımızın sürdürülmesini amaçlar.”

Açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

“NATO’nun da, yeni üyelerin katılımıyla uluslararası alanda güvenlik ve istikrarın sağlanmasına daha büyük katkıda bulunması gerektiği düşünülmektedir. Bu amaçla NATO üyeleri arasında tam bir uyum, dayanışma ve işbirliğinin sağlanmasının, İttifakın görevini en etkili biçimde yapmasına katkı sağlayacağı görüşündedir.”

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close