Mehmet Ağar’dan dikkat çeken açıklamalar: Sol örgütlerin arkasında Sovyetler var diye düşünürdük rütbelerimiz yükseldikçe Avrupa istihbaratını gördük

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, bir youtube kanalına önemli açıklamalarda bulundu. "ABD, uzun vadede Türkiye ve İran’ın bütünlüğünü bozacak küçük silahlı grupları büyüterek muhafaza etmeyi düşünmektedir" diyen Ağar, "Alt rütbelerde görev alırken sol örgütlerin arkasında Sovyetler Birliği var diye düşünürdük ama rütbelerimiz yükseldikçe bu örgütlerinde arkasında Avrupa’nın istihbarat örgütlerinin olduğunu gördük. Açık söyleyeyim Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika bunların hepsinin arkasında" dedi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Azerbaycanlı gazeteci Eynulla Fatullayev‘in Youtube kanalında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Uzun yıllardır hiçbir televizyon kanalına konuşmadığını belirten Ağar, röportajda, ABD’nin terör örgütlerini destekleyerek Türkiye ve İran’ı bölmeye çalıştığını, ancak Türkiye’nin Kürt vatandaşlarıyla birlikte terörü temizlediğini ifade etti.

CHP’yi eleştirdi

Aydınlık‘ın aktardığına göre; Türkiye’nin savunma sanayindeki başarılarına da değinen Ağar, bu atılımlara Atatürk döneminde başlandığına dikkat çekti. Ağar, Atatürk’ün mirasına sahip çıkmanın lafla değil politikayla olduğunu söyleyerek CHP’yi eleştirdi. CHP’nin artık Atatürk’ün partisi olmadığını, gerçek Atatürkçülüğün antiemperyalist, tam bağımsızlıkçı davranmak olduğunu söyledi.

Mehmet Ağar’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Emperyalizmin programı böl-parçala-yönet!

  • Evvelden beri Ortadoğu’da emperyalizmin temel programı ve propagandası böl, parçala ve yönet.
  • ABD, uzun vadede Türkiye ve İran’ın bütünlüğünü bozacak küçük silahlı grupları büyüterek muhafaza etmeyi düşünmektedir.
  • ABD ve İsrail, Haşdi Şabi’den rahatsız ama YPG ve PYD’ye çok sıcak değilse de ılıman bakıyor. Gururla söylemek lazım, Türkiye en doğru tavrı açıkça koyandır. Her türlü terör örgütüne karşıyız.

Kürt kardeşlerimiz PKK’ya karşı bellerinde silahla mücadele verdi

  • “PKK’ya karşı mücadeleyi biz Kürt kardeşlerimizle birlikte verdik. Köy koruculuğu yapan kardeşlerimiz, Kürt, Zaza vatandaşlarımızdır. Bellerinde silahla PKK örgütüne karşı mücadele vermişlerdir.

PKK Marksist devleti Amerika’nın desteğiyle kuracakmış!

  • PKK, Marksist-Leninist bir devlet kuracağını söylüyor ama bunu Amerika’nın desteğiyle kuracakmış. Bu bir komedi.
  • Alt rütbelerde görev alırken sol örgütlerin arkasında Sovyetler Birliği var diye düşünürdük ama rütbelerimiz yükseldikçe bu örgütlerinde arkasında Avrupa’nın istihbarat örgütlerinin olduğunu gördük. Açık söyleyeyim Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika bunların hepsinin arkasında. Sovyetler bir tek örgütü destekliyordu, o da TKP. Doğu Berlin’de radyo yayını yapıyorlardı. Sovyetler çökünce onlar da paraları bitti geldi. Sonra baktık ki PKK’nın da arkasında Amerika’nın olduğunu gördük.

Atatürkçülük anti-emperyalist tam bağımsızlıktır

  • Bugün savunma sanayinde yüzde 80 millilik seviyesine ulaştık. Türkiye, kendi harp gemilerini, hava savunma sistemlerini yapıyor. Bu atılımlar aslında Atatürk zamanında atıldı. Ama sonra birden nedense kayboldu.
  • Türkiye hem Batı’dır hem Doğu’dur. Geçenlerde Tayyip Bey güzel söyledi. Gerçek Atatürkçülük demek, Atatürk’ün istediği gibi bugün savunma sanayini yaratmak demek. Fabrikalar, demiryolları, hastaneler yapmak, ülkeyi kalkındırmak, geliştirmek demektir. Kuru lafla Atatürkçülük olmuyor. Atatürkçülük, Atatürk’ün bıraktığı büyük mirası güçlendirerek yoluna devam etmek, antiemperyalist davranmak, tam bağımsızlıkçı davranmak demektir.

Bu nasıl Atatürk’ün partisi?

  • Bugün Atatürk’ün kurduğu partinin sözcüsü maalesef, Karabağ’da Ermeni tezlerine hak verecek laflar söylüyor. Nasıl Atatürk’ün partisi bu? Dolayısıyla Atatürkçülük lafla değil politikayla oluyor.

Türkiye’nin ufku çok açık

  • Türkiye’nin ufku çok açık. Sadece tarımda 50 milyar dolarlık ihracata ulaşabiliriz. Bütün aksi göstergelere rağmen Türkiye 7,3 büyüyor. Dünyada hiçbir ülkede yok bu büyüme. Bir Çin’de var, Çin’le beraber biz geliyoruz.
  • Dünyada hiçbir yerde olmayan bir şey oldu. Mevcut Amerikan başkanı, seçilmeden bir sene evvel Türkiye’deki muhalefete yardım edip Cumhurbaşkanını değiştireceğini söyledi. Bu utanç verici bir laf. Esas utanç verici olan, muhalefetten kimseden, ‘Sen ne diyorsun kardeşim. Bizim senin himmetine ihtiyacımız yok. Türkiye’nin seçimlerine karışmak kimsenin haddi değildir.’ diye duymadık.
Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close