Şımarık çocuk Yunanistan’dan farklı başkentlerde şikayet diplomasisi

Ege’de Türkiye karşıtı askerî kışkırtma siyasetini tam gaz sürdüren Yunanistan, diplomaside de Türkiye’yi şikayet diplomasisini hızlandırdı. Başbakan Miçotakis, çarpıtma ve şikayet siyasetini Brüksel ve Madrid temaslarında da sürdürecek. Dışişleri Bakanı Dendias Lüksemburg’daki Dışişleri Konseyi’nde, Savunma Bakanı Panagiotopulos ise Kahire’de yine Türkiye’yi şikayet etti.

ABD’de Türkiye’yi hedef alan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, çarpıtma ve şikayet siyasetini Brüksel ve Madrid temaslarında da sürdürecek. Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre Miçotakis’in bu stratejisini Dışişleri ve Savunma Bakanları da Brüksel ve Kahire’de sürdürdü.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin Türkiye’yi hedef alan provokatif hamleler ve yalan siyasetine üçüncü ülkeleri dahil etmekten vazgeçmiyor. Yeni Şafak’ın CNN Greece’ten aktardığı habere göre; Yunan Başbakan ABD kongresindeki Türkiye’yi şikayet siyasetini, Brüksel ve Madrid’de de devam ettirecek. Ankara’nın meseleleri iki ülke arasında çözme teklifini reddeden Miçotakis, Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’deki haklarını savunmaya yönelik siyaseti, AB ve NATO nezdinde katılacağı toplantılarda şikayete hazırlanıyor.

Miçotakis’in Türkiye karşıtı ajandası

Yunan Kathimerini gazetesi, Miçotakis’in bu stratejisinin bakanlar düzeyinde de destekleneceği, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos’un Brüksel ve Kahire temaslarında Türkiye’yi hedef alan bir söylemi merkeze koyacakları kaydedildi. Dendias’ın bu ay düzenlenecek AB Ortaklık Zirvesi’nde Türkiye karşıtı bir ajanda hazırladığı, Yunan Savunma Bakanı’nın ise önümüzdeki günlerde Mısır’a yapacağı ziyarette muhataplarına “Yunanistan, Rum Kesimi ve Mısır arasındaki üçlü işbirliğini derinleştirmeyi” teklif edeceği öne sürüldü. 

Dendias Lüksemburg’ta Türkiye’yi Şikayet Etti

Miçotakis kabinesinin bakanları da başbakanlarının izinde! Bakanlar, bulundukları her platformda Türkiye’yi şikayet etme peşinde!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Lüksemburg’daki Dışişleri Konseyi’nde yaptığı konuşmada Avrupa Birliği’ndeki mevkidaşlarına Türkiye’nin provokatif davranışlar içerisinde bulunduğunu aktardı. Yunanistan basınının aktardığına göre;  Dendias, “Türkiye’nin provokatif davranışları”nın sahada gerilimi tırmandırdığını ve adalardaki Yunan egemenliğini sorgulanır hale getirdiğini dile getirdi.

Nikos Dendias son olarak, Dedeağaç limanı gibi stratejik noktalar üzerinde Türk savaş uçakları tarafından yüksek uçuşlar ve ihlaller yapıldığını, bunun yanı sıra Meriç sınır bölgesinde yasadışı göçmenlerin araçsallaştırdığını dile getirdiği ifade ediliyor.

Kahire’deki Panagiotopulos’un gündemi de Ankara

Mısır’ın başkenti Kahire’de Mısır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Savunma Bakanları Üçlü toplantısında da konu yine Türkiye oldu. Panagiotopulos yine Türkiye’yi şikayet etti.

Bakan Panagiotopulos toplantıda mevkidaşlarına, Türkiye’nin son dönemde provokasyonları artırdığını iddia ederek Türk savaş uçaklarının Yunan hava sahası üzerinde uçuş yaptığını iddia etti.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close