6’lı masada entrika bitmiyor… Bir tarafta anket savaşları, diğer taraftan HDP baskısı!

Cumhurbaşkanı adayını belirleyemeyen 6'lı masada anket savaşı başladı. CHP ve İYİ Parti dışındaki partilerin anketlerde düşük çıkması masayı zor durumda bırakıyor. Diğer yandan 6'lı masa üzerindeki HDP baskısı da artarak devam ediyor.

Cumhurbaşkanı adayını belirleyemeyen 6’lı masada anket savaşı başladı. Yeni Şafak’tan Nur Banu Aras’ın haberine göre; CHP ve İYİ Parti dışındaki partilerin anketlerde düşük çıkması masayı zor durumda bırakıyor.

Yüzde 7’yi bulamıyorlar

Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi‘nin oy oranlarının toplamının yüzde 7’ye ulaşamayacağı belirtiliyor.

Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi milletvekilliği seçimlerine kendi başlarına gireceğini açıklasa da anketlerden dolayı bu isteklerinin mümkün olmayacağı belirtiliyor. Bu nedenle küçük ortaklar, Meclis’e girmek için çıkış yolu arıyor. Küçük ortakların, CHP ve İYİ Parti listelerinden seçime gireceği ifade ediliyor. Ancak iki partinin kısıtlı sayıda milletvekilliği vereceği belirtiliyor. Sadece genel başkanların seçilecek yerden CHP ve İYİ Parti listelerinden seçime katılacağı ifade ediliyor.

HDP baskısı artmaya devam ediyor

Diğer taraftan 6’lı masa üzerindeki HDP baskısı da artmaya devam ediyor.

Son olarak dün CHP’li Oğuz Kaan Salıcı’yla bir araya gelen HDP’li Ahmet Türk, muhalefet partilerini eleştirdi. Türk,  “Yüzde 13’lük parti neden 6’lı masa içinde yer almıyor?” diye sordu. HDP’li Türk, “Geleceğe yönelik muhalefetin bazı radikal adımlar atması lazım” ifadesini kullandı.

Türk, şunları kaydetti:

“Resmiyetin dışında bazı şeyler konuşuluyordur ancak resmiyetin dışında kalınca bazı şeyleri değiştirmek zordur. HDP’yle aralarındaki mesafeyi koruyorlar, peki kimden korkuyorlar? Mesele budur. Kürt halkı kimsenin askeri değildir.”

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close