6’lı masada İyi Parti rahatsızlığı! Kılıçdaroğlu’nun “Ben aday olacağım” ısrarı 6’lı masayı dağıtacak mı?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasına karşı çıkan Meral Akşener, partisinin oy oranının yüzde 20'yi aştığını öne sürerek CHP'nin tek başına karar veremeyeceğini söylüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde kurulan 6’lı masada adaylık tartışmaları krize dönüşmek üzere… Ensonhaber’de yer alan habere göre; masada liderler arasında yapılan anlaşmaya göre; partililer adaylık üzerine isim vermeyeceklerdi.

CHP’li vekillerin Kılıçdaroğlu ısrarı

Ancak CHP’nin üst düzey yönetimi her fırsatta Kılıçdaroğlu’nun aday olduğunu söylemekten vazgeçmedi. Genel başkan yardımcıları ve partisi sözcüsü dahil birçok isim Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dile getirdi.

CHP’lilerin kabine planları

Öte yandan, bazı CHP milletvekilleri iktidara gelmeleri durumunda kabinede alacağı görevleri belirlemeye başladı. CHP’lilerin seçimlerden önce koltuk paylaşımları yapmaya başlaması, Ankara kulislerinde hızla yayıldı.

İyi Parti rahatsız

Bu söylemler İyi Parti’de büyük rahatsızlığa neden oldu. Meral Akşener de tavrını ortaya koydu. Partisinin oy oranının yüzde 20 seviyesini aştığını belirten Meral Akşener, artık masada karar verici gücün sadece CHP olmadığını söylemeye başladı.

CHP’nin gönderdiği kiralık vekillerle siyasette yer edinen İyi Parti’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bu adımlarının nasıl karşılık bulacağı merak konusu. Ayrıca son dönemde yapılan anketlerde, 6’lı masanın ortak aday çıkaramayacağı yönündeki görüşler yükselmeye başladı.

Sadece DP lideri destekliyor

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açık bir şekilde destekleyen tek isim Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal. Uysal, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Ben Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakarım. Bu manada bizler de gerekli desteği veririz” demişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, bayramın ilk günü partisinin AK Parti ile bayramlaşma programında altılı masanın durumunun ne olacağını bilemediklerini belirterek, “Benim sahadan gördüğüm özellikle İYİ Parti’nin bu yapı içerisinde CHP’nin HDP ile olan yakınlığı, İYİ Parti’ye oy verecek kesimde de ciddi bir rahatsızlık dile getirmiş. ‘Ne olacak peki’ diye sorduğumuzda Meral hanım altılı masaya iyi bir iyilik yapacak diyorlar” iddiasında bulundu.

Pazarlık ortaya çıktı: 20 milletvekili ve bakanlık istiyorlar!

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close