CHP rol çalmaya devam ediyor. CHP’li Özkoç, Cumhurbaşkanı adayını açıkladı: Bizim adayımız çok net Kemal Kılıçdaroğlu!

2023 Haziran ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 1 yıldan az bir süre kalırken, muhalefetin adayı konusundaki merak devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "CHP olarak bizim adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Çok net.  Bizim belediye başkanlarımızın, örgütlerimizin adayı Kılıçdaroğlu'dur. Kılıçdaroğlu bizim genel başkanımızdır” diye konuştu.

2023 Haziran ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 1 yıldan az bir süre kalırken, muhalefetin adayı konusundaki merak devam ediyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu‘nun son dönemde yaptığı çıkışlar adaylık ilanı olarak yorumlanırken, parti kurmayları da her fırsatta Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dillendiriyor.

“6’lı masa iktidara gelince ne yapılacağını tartışıyor”

ABD merkezli FOX TV’de Çalar Saat programına konuk olan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin soruya cevap verdi.

Özkoç şunları kaydetti:

“6’lı masada hiçbir tartışma yok. 6’lı masa bütün dikkatini iktidara geldiğinde ilk bir yıl içerisinde vatandaşa nasıl dokunacak bunun için çalışıyor” diyen Özkoç, adaylarının Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Özkoç, “Bizim açımızdan adayla ilgili… CHP olarak bizim adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Çok net.  Bizim belediye başkanlarımızın, örgütlerimizin adayı Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu bizim genel başkanımızdır” diye konuştu.

3 Temmuz’da adayı konuşacaklar

CHP öncülüğünde toplanan 6’lı masa, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde 5’inci toplantısını 3 Temmuz’da yapacak. Akşener, görüşme öncesi yaptığı liderler turunun ardından masanın gündemini oluşturdu. Bugüne kadar cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair soruları geçiştiren muhalefette, gündem sonunda ‘aday’a geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmak istediği biliniyor. Ancak Kılıçdaroğlu ortakları bir şey demeden kesin bir açıklama yapmadı. Edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu, ‘adaylığının Akşener tarafından onaylanması gerektiğini’ bekliyor… Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda ‘seçilebilme’ şartını her fırsatta dile getiriyor. Kılıçdaroğlu’nun Akşener’in vize vermesi halinde adaylığını açıklayacağı konuşuluyor.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close