Erdoğan’dan Bülent Arınç talimatı! “İhraç edilmesi…”

Eski CHP milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş, AK Partili kurmayların Erdoğan'a 'kral çıplak' sözlerini hatırlattığını, Erdoğan'ın ise "İhraca gerek yok. Küskün sayısını artırmayın" dediğini iddia etti.

Eski CHP milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş, AK Partili kurmayların Erdoğan’a ‘kral çıplak‘ sözlerini hatırlattığını, Erdoğan’ın ise “İhraca gerek yok. Küskün sayısını artırmayın” dediğini iddia etti.

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’in, Türk Demokrasi Vakfı’nın toplantısında kullandığı “kral çıplak” ifadesiyle dikkatleri üzerine çeken eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “ihraç edilmesi gerektiği” yönündeki görüşünün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiğini yazdı.

“Küskün sayısını artırmayın”

Yarkadaş’ın aktardığına göre, kurmaylarının görüşlerini dinleyen Erdoğan, “İhraca gerek yok. Küskün sayısını artırmayın’’ yanıtını verdi.

Dosyası şimdilik rafa kaldırıldı

Yarkadaş, “Erdoğan’ın verdiği bu cevabın ardından, Arınç’ın dosyası ‘şimdilik’ rafa kaldırıldı. Ancak dün konuştuğum AKP’li bir kaynağım, ‘Disiplin Kurulu önümüzdeki günlerde toplanacak. Bu konu muhtemelen orada da gündeme gelecektir’ ifadesini kullandı. Ancak AKP’li kaynağım da Erdoğan’ın ‘Küskün sayısını artırmayın’ talimatının ardından Arınç’ın disipline gönderilmesinin ‘imkansız’ hale geldiğini belirtti” diye yazdı.

Fırtına koparmıştı

AK Parti ile FETÖ ayrışmasının 2013 yılında günyüzüne çıkmasına karşılık AK Parti içinde FETÖ’yü savunan bir pozisyon sergileyen Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla fırtına koparmıştı.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti kurucularından Bülent Arınç, konuk olduğu Türk Demokrasi Vakfı’nın ‘Yeniden’ başlıklı toplantısında bir konuşma yapmış ve burada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı isim vermeden eleştirmişti. “Şimdi oraya gidersek bir tarafta Kılıçdaroğlu olacak, bir tarafta diğer… Ben böyle bir fotoğrafı nasıl izah ederim diyorlar. Korkuyorlar. Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz… Gittikleri yol yol değil” diyen Arınç, “Majestelerinin gazetecileriyle bazen baş başa gelirler, havanın güzelliğinden suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır. ‘Kral çıplak’ demenin vaktidir” demişti.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close