Gözlerin çevrildiği toplantıdan flaş kararlar: Bayram tatili 9 gün, Maaşlar 8 Temmuz’da, asgari ücrette müjde vereceğiz!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası konuşan Erdoğan, asgari ücret artışıyla ilgili, “Çalışma Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Böylece yapılan artışın istihdam herhangi olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah kısa bir sürede müjde vereceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda önemli mesajlar verdi, alınan kararları açıkladı.

Erdoğan, asgari ücret artışıyla ilgili, “Çalışma Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Böylece yapılan artışın istihdam herhangi olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah kısa bir sürede müjde vereceğiz” dedi.

Kurban Bayramı tatili 9 gün

Erdoğan bayram tatiline ilişkin de “Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz’u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak” ifadelerini kullandı.

Enflasyon şubat-mart itibariyle düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükselen enflasyonun 2023’ün şubat ve mart aylarından itibaren düşeceğini söyledi.

Harekat mesajı

Öte yandan Erdoğan, Suriye’ye yeni harekat mesajı vererek, “Başladığımız güvenlik koridorumuzun eksiklerinin tamamladıktan sonra orada da harekatlara başlayacağız” dedi.

Asgari ücret: En kısa sürede müjde vereceğiz

Erdoğan, şunları söyledi:

Asgari ücreti artırarak, işverenlerin de omuzlarındaki yükü kaldırarak adil bir yükseliş yapmıştık. Bunun için Çalışma Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Böylece yapılan artışın istihdam herhangi olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah kısa bir sürede müjde vereceğiz. Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun, hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığı altında ezilmesine müsaade etmemektir. Detaylarını açıklayacağımız bu çalışmanın emeklilerimize ve çalışanlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Maaşlar 8 Temmuz’da zamlı ödenecek

NATO görüşmelerinden döner dönmez açıklayacağım. Ayrıca memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Temmuz ayı memur maaşları 8 Temmuz’da zamlı halde ödenecek. Yeni yatırımlarla, yeni fırsatlarla ve yeni finansman kaynaklarıyla istihdamı ve üretimi destekliyor, ihracatçıları pazarlarını büyütmeleri konusunda teşvik ediyoruz. Bize yan gelip yatmak yoktur. Dünyada başı dik gezebilmenin tek yolu budur.

Kurban bayramı tatil tarihleri

9 Temmuz’da başlayacak olan bayram tatili, 17 Temmuz’da sona erecek.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close