“İstihbarat beni uyardı” diyen Bülent Arınç: Ev sahibi kiracısını FETÖ’cü diye ihbar etti

Bülent Arınç: Ankara'da hain bir darbe girişimi yaşanıyor. Kars'ın Digor kazasındaki bir imam irtibat, iltisak ve aidiyet sebebiyle işinden oluyor. Hatta birilerinin ifadesiyle hakkında dava açılıp mahkum olabiliyor...

15 Temmuz öncesi ve sonrasında FETÖ hakkındaki açıklamaları büyük tepki toplayan eski TBMM Başkanı ve AK Parti kurucusu Bülent Arınç, terör örgütü hakkındaki açıklamalarına yenilerini ekledi.

Independent Türkçe’nin haberine göre; KHK’yla ihraç edilenlerden bazılarının büyük üzüntüsü olduğunu ifade eden Arınç, terörist olmadıklarını, belirli bir gruba sempati duyduklarını ve 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminden uzak olduklarını söyleyerek, “Ankara’da hain bir darbe girişimi yaşanıyor. Kars’ın Digor kazasındaki bir imam irtibat, iltisak ve aidiyet sebebiyle işinden oluyor. Hatta birilerinin ifadesiyle hakkında dava açılıp mahkum olabiliyor diye konuştu.

“Meydana çıkacaktım, istihbarat beni uyardı”

“15 Temmuz’da ‘Ne olduğunu tam bilmiyorum’ diyenlerle, lafı ağzının içinde geveleyenlerle benim işim yok. O gece fiili bir darbe girişimi oldu. Muvaffak olsaydı sonuçlarını düşünmek bile istemezdim. 251 insanımız öldürüldü” ifadeleriyle sözlerine devam eden Arınç, KHK’lıların utanç yaşadığını ve toplumdan koptuğunu savundu ve kendisiyle ilgili şu örneği verdi:

“Bir pazar yerine girsem, iki tane kafası beyni yıkanmış adam ‘Bu FETÖ’cü’ diye bağırsa, bütün pazarın ne hale geleceğini düşündüm. 15 Temmuz’dan sonra meydanlara gitsek ve bu terör faaliyetine karşı çıksak dedim. İstihbarat geldi ‘Belli insanlar orada sizi yuhalatacaklar, hatta belki fiili bir müdahaleyle karşılaşacaksınız’ dedi.”

“Ev sahibi kiracısını FETÖ’cü diye ihbar etti”

Arınç, KHK ile ihraç edilen bir akademisyen hakkında karşılaştığı bir olayı şu sözlerle dile getirdi:

“YÖK’e, listeler gelmeye başladı. 3-4 tane YÖK üyesi, listelere baktılar ve birisi çok tanıdık çıktı. ‘Bırakın bunun FETÖ’cü olmasını, onlar bu adamı düşman bilirlerdi’ dediler ve üniversitenin rektörüne niye KHK listesine koyduklarını sordular. ‘O geçtiğimiz rektörlük seçimlerinde benim aleyhimde çalışmıştı’ cevabını aldılar.”

Arınç açıklamalarının devamında, İhbarlar öyle bir boyuta ulaştı ki, ev sahibi bile, kiracısını tahliye ettirmek için ‘Benim kiracım FETÖ’cüdür’ dedi diye konuştu.

Bülent Arınç, o partiye mi el attı? 6’lı masaya transfer oldu!

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close