Numan Kurtulmuş’tan flaş açıklamalar: Yaz aylarıyla birlikte rahatlarız

AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Haber Türk'te konuştu: Temmuz ayıyla birlikte emeklilerimizin, çalışanlarımızın alım güçlerini daha yukarı çıkarmak için yüzde 40'lara yakın bir dokunuş burada gerçekleştirilecek.

AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk TV’de Serap Belet, Kürşad Oğuz ve Kemal Öztürk’ün gündeme dair sorularını yanıtladı. Kurtulmuş milyonlarca emeklinin merak ettiği Temmuz zamlarıyla ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu: “Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere. Öyle zannediyorum ki yüzde 40’lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Biraz eksik, biraz fazla olabilir”. Mevcut ekonomik durumla ilgili düşüncelerini paylaşan Kurtulmuş, “Bu yaz aylarıyla birlikte bir rahatlamayı, ondan sonraki dönemde baz etkisiyle daha kalıcı bir rahatlamayı hissedeceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, dar ve orta gelirli vatandaşların alım gücünü yükseltmek için ilgili tüm kurumların çalıştığını belirterek, “Bu yaz aylarıyla birlikte rahatlama hissedeceğimiz anlaşılıyor” dedi.

Numan Kurtulmuş‘un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Aşırı sert oynamalar kayboldu

  • İlk olarak döviz piyasalarında olağanüstü hareketliliğin belli bir seyre girmesini sağlayabilmek. Bu anlamda aşırı sert oynamaların kaybolmakta olduğunu görüyoruz. Ciddi bir Enflasyon söz konusu. İkinci alan da enflasyonun bir şekilde dizginlenebilmesinin temin edilmesi.
  • Bunun için ilgili kurumlarımız tüm mesailerini veriyorlar. Vatandaşlarımız da hayat pahalılığına maruz kalıyor. Vatandaşımızın gelir seviyesinin artırılması için çalışılıyor. Önümüzde güncel konulardan biri de Temmuz ayıyla birlikte emeklilerimizin, çalışanlarımızın alım güçlerini daha yukarı çıkarmak için yüzde 40’lara yakın bir dokunuş burada gerçekleştirilecek.
  • Acil olan şey hane halkının desteklenmesi. Devletin tüm imkanlarını makul şekilde bunların bir şekilde desteklenmesi lazım. Orta vadede de tarımsal alanların daha çok ekilmesinin sağlanması.

Hâlâ bütçe disiplinini koruyan bir ülkeyiz

  • Süreç dünya ekonomilerin dinamikleri ile ulusal ekonomilerin dinamiklerini çok yakınlaştırmıştır. Tahıl dünya piyasalarına çıkmıyorsa buradaki fiyat dalgalanmalarından hiçbir ülke kendini koruyamaz. Dinamik bir süreçten geçiyoruz. Çok olumlu tarafları da var. Beş aylık Ekonomi performansına baktığımızda kamu bütçesinin fazla verdiğini görüyoruz. Hâlâ bütçe disiplinini koruyan bir ülkeyiz.

Yaz aylarıyla birlikte rahatlarız

  • Bu yaz aylarıyla birlikte bir rahatlamayı ve ondan sonraki dönemde de baz etkisiyle birlikte kalıcı bir rahatlama hissedeceğimiz anlaşılıyor. Turizmde ciddi bir gelişme yaşanacağını öngörüyoruz. Aynı zamanda yaz aylarıyla birlikte tarımsal ürünlerdeki fiyatlar aşağı doğru seyretmeye başladı. Hiçbir şekilde biz pandeminin başından itibaren tedarik zincirini kırdırmadık. Pahalı oldu, oynaklık oldu ama birçok ülkeyle kıyasladığımızda Türkiye’de tedarik zincirleri kırılmadı.

IMF’den ayrıldıktan sonra istikamete girdik

  • ABD kriz sırasında değeri 75 cent olan 100 dolarları bastı. Paranız rezerv para değil, petrol-doğalgaz geliriniz yok. Burada yapılabilecek olan şeyler maksimum şekilde yapıldı.
  • Türkiye 2013’ten bu yana bir tercihte bulundu. IMF ile birlikte, programdan ayrıldıktan sonra bir istikamete girdi. Üreten, istihdamı artıran, yatırımı teşvik eden bir büyüme modeline doğru geldi. Bugün tam bu modelin ortasındayız.
  • Vatandaşımızın gündeminde ne varsa bu konuların hepsi hükümetin masasındadır. Eldeki imkânlar çerçevesince sorunları çözmek hükümetin hem vazifesidir hem siyasal önceliğidir. Emekliler, çalışanlarımız enflasyon farkını da üstüne koyarak yüzde 40 civarı artış, biraz az olur biraz çok olur… Bunu açıklamak bakanlığa düşer.

Örtülü ambargolarla karşı karşıya kaldık

  • Sanayide ise Türkiye örtülü ambargolarla karşı karşıya kaldı. Fiilen ambargo olmasa, Türkiye ilerlemesin diye makinaların satılmadığı dönemler oldu. Biz kötü komşu üzerinden İHA, SİHA sahibi olduk. Türkiye ABD’nin kapısında senelerce kuyrukta bekledi. Nasıl F-35’lerde bizi oyaladılarsa…
  • İftiharla görüyorum ki, Türkiye’nin organize sanayilerinde her alanda üretimde bulunuyorlar. Türkiye üretimde ve ihracatta bir ivme yakalamıştır. Mühim olan bunu kalıcı hale getirmektir. Enflasyon ve dövizde oynaklık da giderildikten sonra Türkiye çok önemli bir rotaya girmiş olacaktır.

MEB, en fazla bütçeyi aldı

  • Somut olarak şu kadar öğretmen ataması yapılacak diyemem. Ama MEB’in ihtiyaçları çerçevesinde, peyderpey sürekli olarak alım yapılan alanlardan biri MEB’dir. MEB AK Parti döneminde bütçeden en fazla payı alan bir numaralı bakanlıktır.

6’lı masaya: Açıklayın o zaman adayınızı!

  • Erken seçimin sayısal ve siyasal şartları yok. Siyasi geleneğimizde erken seçim üzerinden, seçim popülizmi yapmak yoktur.
  • Seçim bir yarıştır. Cumhurbaşkanımız yarışta tek kaldığı için soruyor? Aday kim? Seçim tarihi belli. Açıklayın o zaman adayınızı. Bizim adayımız belli. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. İnşallah 2023’te milletimizin oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilecektir.

Bir taraftan kutuplaşmadan bir taraftan kararsız seçmenden bahsediyoruz

  • Türkiye sandığı çok değerli gören bir toplum. Kararsız seçmenler var ama yüzde 25-30 civarında olması bilimsel verilere uygun değil. Bir taraftan kutuplaşmadan bir taraftan kararsız seçmenden bahsediyoruz. Bunlar birbirini teyit eden bilgiler değil. Evet bir kararsız seçmen var. Masa dağılmadan buraya gelmişse bunda sayın Kılıçdaroğlu’nun çok önemli payının olduğunu dışarıdan gözlemleyen birisiyim.

Asgari ücretle ilgili farklı seçenekler var

  • Asgari ücretle ilgili olarak Bakanlığın önünde farklı seçenekler var. Bunlardan birisine karar verilir. Orada vatandaşımızda yanlış algı oluşturmayalım. Söylediğimiz memur işçi emeklileriyle ilgili bir düzenleme.

Gültekin davası içimize oturdu

  • Pınar Gültekin kızımızla ilgili karar içimize oturmuştur. Bu çok ağır bir durum. Bu nasıl bir karardır? Ne indirimidir? Bunu kabul etmek asla mümkün değildir. Kamuoyunun kahir ekseriyetini yaralamış karardır. Nihayetinde orada yargıcın vermiş olduğu karardır. İşin açığı bu kararın insanlık suçu olduğunu düşünüyorum. Adaletin gerçekten güçlü olması, kamuoyunda vicdanları rahatlatması gerekir. Özellikle Pınar Gültekin meselesi tüm Türkiye’yi ağır şekilde yaralamış izahı mümkün olmayan bir karardır.

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close