O lafı ettiğine edeceğine pişman oldu… Fatih Altaylı’yı madara ettiler!

Mütedeyyin kesime ve Tayyip Erdoğan’a olan nefretiyle tanınan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, TRT’de yıllar önce yapılan ufak bir KJ hatasını geçtiğimiz günlerde twitter hesabından yeniymiş gibi paylaştı. Altaylı'ya; Hilal Kaplan, Nedim Şener, Erem Şentürk gibi gazeteciler büyük tepki gösterdi.

Mütedeyyin kesime ve Tayyip Erdoğan’a olan nefretiyle tanınan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, TRT’de yıllar önce yapılan ufak bir KJ hatasını geçtiğimiz günlerde twitter hesabından yeniymiş gibi paylaştı. TRT’de 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili bir yayında KJ hatası yapıldı. 2017 senesinde, darbenin birinci yıl dönümündeki yayında, “15 Temmuz şehidi Bilal Özyıldırım Günaydın Haftasonu’nda” ifadesine yer verildi.
Altaylı, söz konusu KJ’yi yeni gibi servis etti.
Sosyal medya trollerine taş çıkaran Altaylı, “TRT iftiharla sunar. Dünyada bir ilk. 15 Temmuz şehidi canlı yayında ekranda.” diye yazdı. Altaylı, gelen tepkiler üzerine twitini silmek zorunda kaldı…

“Altaylı budur!”

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan da Altaylı’ya gereken cevabı verdi. Kaplan, “Yazarı olduğu sitede para karşılığı haber yapıldığı ortaya çıkıyor. UberFiles’da şaibeli şekilde adı geçiyor. Çalıştığı kanalda spiker alın teriyle para kazanana tokat atıyor. Bunlara kör Altaylı, ta 2017’deki kj hatasını yeniymiş gibi paylaşıp TRT’yi hedef alıyor. Altaylı budur.” ifadelerini kullandı.

“Silse de izi kalıyor”

Altaylı’nın bu paylaşımına tepki yağarken, gazeteci Nedim Şener de sessiz kalmadı. Şener, sosyal medya hesabından Altaylı’yı eleştirerek, “FETÖ’cü alçakları canıyla durduran 15 Temmuz şehitlerine, motorsiklet kaskına kurşun isabet eden Bilal Özyıldırım gibi fedakar gazilere, darbeyi bastıran millete öfkeleri dinmeyecek. 2017’deki altyazı hatasını şimdi yazması bundan. Silse de izi kalıyor işte.” ifadelerini kullandı.

Kazıklamış

Gazeteci Erem Şentürk de Altaylı’ya tepki gösterdi. Şentürk, paylaşımında “Postalara karşı fetiş bir bağı olan Fatih Altaylı gibi sermaye tetikçileri hayatları boyunca böyle ucuz numaralarla tahsilat yaptılar. 2017’den KJ hatasını satmış müşterilerine. Kazıklamış. Sezgin Baran Korkmaz ABD’de ötsün diye bekliyoruz.” Değerlendirmesinde bulundu.
Gazeteci Murat Sarıca ise şu yorumda bulundu:
“Fatih Altaylı denilen kifayetsiz, basit bir KJ hatası üzerinden gazetecilik dersi vermeye kalkmış. Görüntü 5 yıl önceye ait çıkınca da silmiş. Sen hangi yüzle konuşuyorsun be adam? Bu ülkede gazetecilikten bahsedecek son kişi sensin.”

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close