Dünya çalkalanırken sessiz kaldılar! ‘Altılı masa’da NATO krizi

Terör destekçisi Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine Türkiye’nin karşı çıkması tüm dünyada yankı uyandırırken, altılı masanın sessizliği dikkat çekti. Altılı masada NATO’ya yakın isimler olduğunu söyleyen Mehmet Barlas, “Bu o derece ki aralarında bile sorun yaratabilir.” dedi.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvurusu, Türkiye’nin karşı çıkması nedeniyle kabul edilemedi. Türkiye, terör örgütü PKK’ya yakın olmaları nedeniyle iki ülkenin NATO üyeliğini onaylamadı.

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, konuya altılı masanın sessiz kalmasını eleştirdi.

Barlas’ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Türkiye belki de bir Üçüncü Dünya Savaşı’nı engelleyecek tarihi bir tavır alıyor. Bu tavır aslında birçok NATO ülkesinin içten içe desteklediği, hatta gıpta ettiği fakat seslendiremediği bir tavır.
Bu arada Türk muhalefetinden çıt çıkmıyor. 6’lı masa denen şeyin elemanları ne kadar abuk sabuk konu varsa yorum yapıyorlar, fakat hem dünyanın hem de Türkiye’nin kaderini değiştirecek bu olaylar için bir kelime söyleyemiyorlar.
Sakın bu ilgisizliğin bilgisizlikten kaynaklandığını düşünmeyin. Eğer bir şey söylerlerse “bağlı oldukları ve talimat aldıkları” yerler meydana çıkar. Bütün dertleri bu.
Ayrıca bu 6’lı masa elemanlarında NATO’ya bağlılık seviyesi çok yüksek olanlar var. Bu o derece ki aralarında bile sorun yaratabilir.

Üç maymunu oynuyorlar

Dün de Yeni Şafak’ta yayımlanan haberde hükümetin İsveç ve Finlandiya’nın NATO adaylığına ilişkin hükümetin net tutumuna karşı muhalefetin sessizliğine dikkat çekilmişti. Türkiye’nin yürüttüğü diplomasiyle ilgili muhalefetten henüz bir destek gelmedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olayın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen henüz bir açıklama yapmazken bu konudaki düşüncesi merak konusu oldu.

İyi Parti’den muallak açıklama

İYİ Parti’den ise bir haftanın ardından muallak bir açıklama geldi. Parti adına yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda aldığı tutum eleştirildi.

Açıklamada, “Finlandiya ve İsveç ile ilişkilerimizin, yürütülecek müzakereler yoluyla süratle sorunlarından arındırılması en samimi temennimizdir. İYİ Parti, müttefiklik ruhunun gereği olarak, bir saldırıya uğranılması halinde nasıl müştereken topraklarımızı savunacaksak, Finlandiya ve İsveç’in de, geçmişten farklı ve yeni bir yaklaşımla, kaygılarımızın kaynağı olan terörizme karşı müştereken mücadele anlayışının gereğini yerine getirmelerini beklemektedir” ifadeleri kullanıldı. Akşener’den ise henüz bir açıklama gelmedi.

Etiketler

1 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close