CHP’nin Atatürk Havalimanı çelişkisi… Dün: “Bizim projemizdi!” Bugün: “İhanettir!”

Bugün Atatürk Havalimanı’nın ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesine karşı çıkan CHP’nin geçmişte havalimanının bulunduğu araziyi yeşil alana dönüştürmeyi vadettiği ortaya çıktı.

Hükümetin Atatürk Havalimanı’nı ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürme projesi CHP’de yeni bir çelişkiyi ortaya çıkardı. Bugün Atatürk Havalimanı’nın ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesine karşı çıkan CHP’nin geçmişte havalimanının bulunduğu araziyi yeşil alana dönüştürmeyi vadettiği ortaya çıktı.

2022’de Kılıçdaroğlu: Vatan Hainidir!

Atatürk Havalimanı’na yapılacak millet bahçesine karşı çıkan Kılıçdaroğlu, “Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O makinelerin müteahhiti; sana ise özel ilgi göstereceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı akıllara, Atatürk Havalimanı arazisine yapılacağı açıklanan millet bahçesinin aslında kendi projeleri olduğunu söylediği açıklamayı getirdi.

2018’de Kılıçdaroğlu: “Bizim projemizdi”

Kılıçdaroğlu, 2018 yılında katıldığı bir televizyon programında ise bugünkü açıklamalarına taban tabana zıt şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bizim telefonlarımızı dinledikleri için, orayı ne yapacağımızı öğrenip yeşil alan yapacaklarını açıkladılar. Biz oranın planlarını dahi yaptık. Hangi kültür merkezlerini yapacağımızı, binaların şekli dahil bütün bunların hepsi hazırlandı. Bizim İstanbul büyükşehir belediye başkan adayımız bunu açıklayacak. Bakın bu çok önemli bir bilgi, önemli bir iddia. O milletvekilimizin elinde yaptığı projeler, fotoğraflarıyla birlikte var. Bütün bunların hepsi hazırlandı.”

CHP’li Öztrak: Gök kubbeyi başına yıkarız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da dün Tele1‘de katıldığı canlı yayında benzer ifadeler kullanarak iktidara tehditler savurdu. İktidara gelmeleri durumunda Atatürk Havalimanı’nı yeniden açacaklarını belirten Öztrak, “Ben de buradan açıkça ifade etmek istiyorum; o pistleri kırıp, devleti zarara sokanlardan bunun hesabını sorarız. Çok açık, gök kubbeyi başlarına yıkarız. Devlet malına zarar vermekten hepsi çok ciddi sıkıntıya girer.” ifadelerini kullandı. Öztrak’ın konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

“Benim anladığım kadarıyla İstanbul Havalimanı’nın cazibesini kaybetme sorunu var. Atatürk Havalimanı ödüllü, kullanılabilir bir havalimanıydı. 2030-40’lı yıllara kadar da kullanılabilirdi. Daha ufak çaplı bir havalimanı yapılabilirdi. İktidara gelirsek, burayı yeniden açacağız. Ben de buradan açıkça ifade etmek istiyorum; o pistleri kırıp, devleti zarara sokanlardan bunun hesabını sorarız. Çok açık, gök kubbeyi başlarına yıkarız. Devlet malına zarar vermekten hepsi çok ciddi sıkıntıya girer. Böyle rezalet olmaz. Herhangi bir makul nedene dayanmadan mevcut binaları yıkıyorsunuz. Daha önce biliyorsunuz daha önce ucuna hastane yapmışlardı sanki başka hastane yapacak yer yoktu. Bu siyasi vandallıktır.”

Havalimanı arazisi Kaftancıoğlu’na Atatürk’ü hatırlattı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da geçmişte “Atatürk” demediği Mustafa Kemal Atatürk’ü havalimanı arazisiyle hatırladı. Kaftancıoğlu sosyal medya paylaşımında, “Yarın saat:11.00’de Atatürk Havalimanı’na gidiyoruz. Atatürk’e, doğaya, kente düşman olanlara bir çift sözümüz var. Doğa dostu kurumlar ve kişileri bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 yılında yaptığı açıklamayla, Atatürk Havalimanı’nın yerine ‘Millet Bahçesi’ yapılacağını duyurmuştu. Tamamlandığında dünyanın en büyük yeşil alanlarından biri olacak millet bahçesinin, 132 bin 500 ağacıyla İstanbul’un merkezinde 5 milyon 61 bin metrekarelik yeşil bir koridora dönüşeceği ve İstanbul’a nefes aldıracağı vurgulanmıştı.

Etiketler

1 Yorum

  1. bu ne saçmalık yahu… 2013’te gezi parkı eylemleri başladığında da “mesele ağaç değil” demişlerdi.. gerçekten de mesele ağaç değilmiş. 2013’te taksim’e geziye ağaç istiyorlardı, merak ediyorum, şimdi niye ağaca karşı çıkıyorlar. böyle bir saçmalık olur mu Allah aşkına…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close