“Koca ülkeyi Kataristan’a çevirdiler” diyen Kılıçdaroğlu, Katar Büyükelçisi’ni kabul etti!

Sık sık Katar’ı ve bu ülkenin Türkiye’deki yatırımlarını hedef alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Katar’ın Ankara Büyükelçisi Mohammed Nasser Jassim M. Âl-Thani’yi CHP Genel Merkezi’nde kabul etti. Kılıçdaroğlu, daha önce "Neden Katar, hep Katar? Kataristan’a döndü bin yıllık devlet. Erdoğan, söyle Katarlı dostlarına, vermeyeceğiz para mara! Bakalım görelim söke söke alabiliyorlar mı, alamıyorlar mı?” demişti.

Sık sık Katar’ı ve bu ülkenin Türkiye’deki yatırımlarını hedef alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Katar’ın Ankara Büyükelçisi Mohammed Nasser Jassim M. Âl-Thani’yi CHP Genel Merkezi’nde kabul etti. Kabulde CHP liderine Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz eşlik etti.

CHP’nin internet sitesinde “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükelçi Al Thani’yi Kabul Etti” başlığıyla yayımlanan görüşmeye ilişkin “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Katar’ın Türkiye Büyükelçisi Mohammed Nasser Jassim M. Al Thani’yi CHP Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti. Görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz eşlik etti” bilgileri paylaşıldı.

Ayrıca CHP’nin internet sitesinde Bülyükelçi Âl-Thani’nin Kılıçdaroğlu’na forma hediye ettiği anların fotoğraflarına yer verildi.

Arap yatırımcıları hedef almıştı

Atatürk Havalimanı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesine karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Katarlı yatırımcılara karşı Arapça tweet atmıştı.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında, “Devlet fonlarına karşı işlenen bir suç varsa faillerin hiçbirine, siz olsanız dahi göz yummayacağız. Gelmeyi düşünürseniz bunu iyi bilin.” demişti.

Katarlı öğrencilerle ilgili iddiası

Diğer taraftan Kılıçdaroğlu, Katarlı öğrencilerin Türkiye’de sınavsız tıp fakültelerine gireceğini iddia etmişti. Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin iddialarında “Ve en önemi soru… Neden Katar, hep Katar? Kataristan’a döndü bin yıllık devlet. Erdoğan, söyle Katarlı dostlarına, vermeyeceğiz para mara! Bakalım görelim söke söke alabiliyorlar mı, alamıyorlar mı?” demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP liderinin iddialarına ilişkin “Tepeden tırnağa hepsi yalan” diyerek tepki göstermişti.

“Koca ülke Kataristan’a döndü”

TBMM’de partisinin bir grup toplantısı sırasında da Kılıçdaroğlu, “Ya Allah aşkına şu Katar aşkından vazgeçin kardeşim ya.” ifadesini kullanmıştı. CHP lideri ayrıca, “Koca ülke Kataristan’a döndü.” diye konuşmuştu. CHP lideri twitter hesabından da “Kendi gencine bu kadar sevgisiz bu kadar saygısız bir iktidar işte. Hiç mi utanmıyorsunuz bunları yaparken ey Ak Parti? Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar! Gençler merak etmeyin, koca ülkeyi Kataristan’a döndüren bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz, son çırpınışları. Bu protokolleri de yırtıp atacağız” demişti.

Katar darbesinde BAE-Suud’u desteklemişlerdi

CHP, 2017 yılında Katar’ın Suudi Arabistan ve BAE tarafından işgal senaryolarının konuşulduğu dönemde de Katar’ı hedef almıştı. 5 Haziran 2017’de bir bildiri yayımlayan Suudi Arabistan ve Birleşil Arap Emirlikleri Katar’a yönelik diplomatik abluka başlatmıştı. Türkiye bu ablukada Katar’ın yanında yer almış, ancak CHP bu süreçte Katar’ı hedef alan açıklamalar yapmıştı.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close