Diana Frances Spencer

Galler Prensi Charles'in ilk eşi Diana Frances Spencer kimdir ? İşte Diana Frances Spencer biyografisi...

Diana Frances Spencer, 1 Temmuz 1961 tarihinde İngiliz aristokrasisi içinde doğdu.

Edward John Spencer’in en küçük kızıydı. Annesi Frances, babasının ilk eşiydi. İngiltere, Norfolk’ta, Sandringham Park House’da doğdu.

Percy Herbert (kilise rektörü ve Norwich ve Blackburn eski piskoposu) tarafından St.Mary Magdalene kilisesinde vaftiz edildi.

Eşinden boşanan Frances Spencer, Diana’yı ve bir kardeşini de alarak Londra’da Knightsbridge’deki bir apartman dairesine taşındı.

Aynı yılın noelinde babalarını görmeye giden Spencer kardeşleri, Edward John Spencer annelerinin yanına göndermeme kararı aldı. Frances Spencer dava açsa da eski eşinin nüfuzu nedeniyle çocukları geri alamadı.

O dönem İngiltere’de genç Prens Charles’ın aşk hayatı basının gündemini en çok meşgul eden konulardan biriydi. Kraliyet ailesi, adı bir çok aristokratik kadınla anılan prensin evlenmesini istiyordu. Geleneklere göre Protestan olması ve Church of England’ın üyesi olması gereken gelinin soylu bir ailenin mensubu olması da tercih sebebiydi.

Tüm bu özellikleri taşıyan Lady Diana ve Prens Charles’in evliliğine Spencer’lar ve Kraliyet Ailesi de sıcak bakıyordu.

Galler Prensesi oldu

Sonunda 29 Temmuz 1981’de tüm dünya televizyondan da naklen verilen St Paul’s Cathedral’inde gerçekleştirilen evlilik töreni için ekranları karşısına geçti. Yaklaşık bir milyar kişinin izlediği törende, henüz 20 yaşındaki gencecik Diana’nın utangaç davrandığı gözlerden kaçmadı. Dünya liderlerinin de davetli olduğu törende Diana, Canterbury Başpiskoposu’nun onayıyla Galler Prensesi oldu, gelecekteyse Birleşik Krallık tahtının kraliçesi olacaktı.

Aralarındaki 12 yıllık yaş farkının sorun yaratması kaçınılmazdı. 32’sindeki Charles ise olduğundan daha yapılı ve hiç olmadığı kadar olgun gösteriyordu. Doğa, avcılık, atlar, polo, sanat ve felsefe üzerine kurulu bir hayatı olan ve oldukça ciddi konularla ilgilenen Charles’ın tam zıttı olan Diana, spordan, dört ayaklı konulardan, protokol kurallarından ve duygularını saklamaktan nefret eden bir şehir kızıydı.

Prensin eski sevgilisi Camilla Parker Bowles’la, Diana’nın da James Hewitt’le birlikte olduğu yazılıp çiziliyordu.

Bu evlilikten Prince William ve Prince Henry isimlerinde iki çocuk sahibi olan çiftin evliliği için kurtuluş görünmüyordu.

Her gün yeni bir dedikodu ve skandalla çalkalanan kraliyet sarayı tüm bu magazin haberlerini kaldıracak yapıda değildi. 9 Aralık 1992’de resmen boşanan çiftin ayrılıkları da evlilikleri kadar konuşulmuştu.

Ölümü ve cenazesi

1997 yılında Dodi Al Fayed’le birkaç tatile çıktı. Ağustos ayında Akdeniz’de Dodi’nin ‘Jonikal’ yatında kaldı. Çok paparazzi kovaladığı için Diana ve Dodi Paris’e dönmeye karar verdi.

Dodi’nin babasının otelinde kalmak istediler. 31 Ağustos sabah saat on iki buçukta Dodi’nin apartmanına gitmek için otelden çıktılar.

Otelin arkasından çıktılar fakat paparazzi onları bekliyordu. Giderken şoför (Henri Paul) yolu şaşırdı ve karanlık bir tünelde kaza yaptı.

Henri Paul ve Dodi al Fayed olay yerinde hayatını kaybetti. Paparazziler fotoğrafları çekerken ambulans geliyordu. 2 saat boyunca doktorlar Diana’nın hayatını kurtarmaya çalıştı. Saat dörtte Prenses Diana yaşamını yitirdi. Sadece Diana’nın koruma görevlisi, Trevor Rees-Jones hayatta kaldı.

Diana’nın cenazesi İngiltere’ye döndü. 6 gün resmi yas ilan edildi ve 6 Eylül 1997`de defnedildi. Ayrıca öldüğünde sarayın önüne yüzbinlerce not ve çiçek bırakıldı.

Prens Harry bir not yazdı: “Mommy”(anneciğim) ve tabutuna bıraktı. 2.5 milyar kişi Diana’nın cenazesini izledi. İngiltere’de bütün kanallar cenazesini gösterdi.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close