Mehmet Tevfik Göksu

Türk siyasetçi Mehmet Tevfik Göksu kimdir ? İşte Mehmet Tevfik Göksu biyografisi...

Mehmet Tevfik Göksu, 1966 yılında Adıyaman‘ın Gölbaşı ilçesinde dünyaya geldi.

İlköğrenimini Gölbaşı’nda, orta öğrenimini 1980-1985 yılları arasında İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi‘nde tamamladı.

Eğitim hayatı

M. Tevfik Göksu, Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü‘nden 1990 yılında mezun oldu. 1991-1994 yıllarında İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü‘nde yüksek lisansını tamamladı. Akademik çalışmalarını sosyoloji alanında yoğunlaştıran Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde başladığı doktora çalışmasını Siyaset Sosyolojisi üzerine yaptı.

Uzun zamandır aktif siyasetin içinde bulunan Tevfik Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde ayrı ayrı İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Siyasetin yanında, sivil toplum kuruluşlarıyda temas halinde olan Göksu, Milli Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı da yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üyelikleri halen devam etmektedir.

Başkan Danışmanlığı yaptı

Göksu, sivil toplum iletişim danışmanlığı, yerel yönetim iletişim danışmanlığı ve Bağcılar Belediyesi‘nde Başkan Danışmanlığı yaptı. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen araştırma şirketlerinde çalışmalarda bulundu. 2009 Yerel Seçimleri’nde partisi tarafından Esenler Belediye Başkan Adayı gösterildi ve seçimi yüzde 48 gibi yüksek bir oy oranı ile kazandı.

Belediye Başkanı oldu

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri için AK Parti‘den yeniden Esenler Belediye Başkan Adayı gösterilen M. Tevfik Göksu, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi‘nde de oylarını yaklaşık yüzde 32 arttırarak; seçmenin yüzde 62.7’sinin oyunu aldı.

Göksu, aynı zamanda bir önceki seçime göre oylarını da en çok artıran İlçe Belediye Başkanı oldu.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde yine partisi tarafından Esenler Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen M. Tevfik Göksu, seçimi yüzde 65,48 gibi yüksek bir oy oranı ile kazandı.

Esenler Belediye Başkanlığının yanı sıra, İBB Meclisi’nde AK Parti Grup Başkan Vekili olarak görevine devam etmektedir.

İngilizce ve Arapça bilen M. Tevfik Göksu evli ve dört çocuk babasıdır.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close