Rasim Ozan Kütahyalı

Türk köşe yazarı ve televizyon yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı kimdir? İşte Rasim Ozan Kütahyalı biyografisi...

1981 doğumlu Rasim Ozan Kütahyalı İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi’ni tamamladıktan sonra Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okumaya devam etmiş ancak 2. sınıfta ayrılmıştır.

2008 yılında Taraf gazetesinde köşe yazarlığına başlayan Rasim Ozan Kütahyalı 2011 yılında Takvim Gazetesi köşe yazarlığına geçiş yapmıştır.

Sonrasında ise Kanal T, CNN Türk, Kanaltürk ve Beyaz Tv’de görev alan Rasim Ozan Kütahyalı son olarak Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır.

2010 yılında gazeteci Nagehan Alçı ile evlenmiş ve bu evliliğinden Betül Yasemin ve Ayşe Ela isimli 2 kızı vardır. Rasim Ozan Kütahyalı İzmir doğumlu soyisminden anlaşılacağı üzere aslen Kütahya’lıdır, büyük dedesi seneler önce İzmir’e yerleşmiştir.

2011 yılından beri futbol yorumculuğu yaptığı Beyaz TV‘de, canlı yayında kullandığı bir ifade nedeniyle Boşnak kökenli vatandaşlar başta olmak üzere yoğun tepki aldı.

Bu nedenle programla ilişiği 20 Kasım 2017 tarihi itibarıyla kesildi. Beyaz TV‘ye de RTÜK tarafından program durdurma ve ağır para cezası verildi.

19 Kasım 2017’deki Beyaz Futbol isimli programda kullandığı ifadeler nedeniyle yargılandığı davada “halkın bir kesimini alenen aşağılama” gerekçesiyle, ertelemesiz 10 ay hapis cezasına mahkûm edildi. 8 Şubat 2020 tarihi itibarıyla Güneş gazetesinde köşe yazarlığına başladı.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close