Bush’un bilinçaltı sözlerine yansıdı: Irak’ın işgali…

Eski ABD Başkanı George W. Bush Putin’in Ukrayna’yı işgalinden bahsederken dilinin sürçmesi sonucu “Irak’ın işgali” ifadesini kullandı.

Eski ABD Başkanı George W. Bush, Putin’in Ukrayna’yı işgalinden bahsederken dilinin sürçmesi sonucu “Irak’ın işgali” ifadesini kullandı. Bush’un bu dil sürçmesi, dünyanın dört bir yanında sosyal medya kullanıcılarınca gündeme getirildi.

Buhs’un dil sürçmesi çok kısa sürede dünya genelinde sosyal medyada gündem oldu.

“Irak’ı tamamen gayrı meşru ve acımasız şekilde işgal…”

2003 yılında İngiltere ile birlikte Irak’ı işgal eden Bush, konuşmasında, “Bunların sonucu, Rusya’da denge ve kontrolün kalmaması ve bir adamın Irak’ı tamamen gayrı meşru ve acımasız şekilde işgal kararı alması oldu” ifadelerini kullandı.

Bush, yaptığı yanlışı fark etmesi sonucu sözlerini “Yani Ukrayna’yı” diyerek düzeltti. Bush’un “Irak’ı da… Her neyse.” demesi salonda gülüşmelere neden oldu. Pek çok sosyal medya kullanıcısı “Bush’un bilinçaltının sözlerine yansıdığı” vurgusu yaptı.

1946 doğumlu George W. Bush, 20 Ocak 2001-20 Ocak 2009 tarihleri arasında iki dönem ABD Başkanlığı yapmış, 2003 yılında gerçekleştirdiği Irak işgaliyle yüz binlerce Iraklı’nın ölümüne sebebiyet vermişti.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close