Dışişleri’nden BAE’ye ‘haddini bil’ çağrısı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Birleşik Arap Emirlikleri yönetimine, 'Türkiye'ye karşı düşmanca tavır takınmaktan vazgeçme ve haddini bilme' çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı‘nın Türkiye’yi hedef alan açıklaması hakkında Bakanlığa yöneltilen bir soruya yazılı cevap verdi.

‘İki yüzlü siyaseti gizleme teşebbüsü’

Açıklamasında “BAE Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı’nın bugün yaptığı açıklama, darbecilere her türlü desteği veren bir ülkenin ikiyüzlü siyasetini gizleme teşebbüsüdür” diyen Sözcü Aksoy, Türkiye’nin Arap ülkelerinin siyasi birlik ve toprak bütünlüklerine saygı gösterdiğini ifade etti.

‘Kendi yıkıcı faaliyetlerini örtme saikinin ürünü’

“BAE yönetiminin, Türkiye hakkında çirkin ve asılsız ithamları, esasen bu ülkenin kendi yıkıcı faaliyetlerini örtme saikinin ürünüdür” değerlendirmesinde bulunan Hami Aksoy, BAE’nin, Libya’daki darbecilere yıllardır silah, askeri malzeme ve paralı asker desteği sağladığını ifade etti.

Aksoy, BAE’nin Arap Baharı’nın yaşandığı ülkelerdeki karşı devrim faaliyetlerine atıfta bulunarak şunları kaydetti:

“Bu bağlamda BAE’nin, El Şebab başta olmak üzere terör örgütlerine ve Yemen’de bölücü faaliyetlere verdiği destek de sır değildir. BAE yönetimini, ülkemize karşı düşmanca tavır takınmaktan vazgeçmeye ve haddini bilmeye davet ediyoruz. Bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanmasının yolunun herhangi bir ayırım gözetmeden sivil halkı hedef alan gayrimeşru çetelerin değil, Libya Siyasi Anlaşması’nın ve meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin desteklenmesinden geçtiğini tekrar vurguluyoruz.”

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close