İstanbul gitti ‘Konstantinopolis’ geldi… Sabiha Gökçen’de tepki çeken uygulama

Sabiha Gökçen Havalimanı için geliştirilen uygulamada “İstanbul” yerine Bizans dönemi ismi kullanılarak “Konstantinapolis” yazıldı. Durum büyük tepki çekti!

Türkiye’nin uluslararası arenadaki resmi adının “Turkey”den “Türkiye’ye” çevrilmesinin sonrası İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ilginç bir uygulamaya gidildi.

Türkiye’nin İstanbul Havalimanı’nın ardından en büyük ikinci havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda skandala imza atıldı. Havalimanını kullanan ziyaretçiler için İstanbul’u tanıtım uygulaması hazırlandı. Türkiye Gazetesinin haberine göre; yolcular, QR kod okutarak şehrin önemli tarihî ve turistik mekânlarını hakkında bilgi sahibi oluyor. Ancak bu yenilikçi uygulamada 1453’ten beri Türk ve İslam şehri olan İstanbul için tercih edilen isim infiale sebep oldu.

İstanbul yerine Konstantinopolis!

Dün bir basın toplantısıyla duyurusu yapılan cep telefonu uygulamasında “İstanbul” yerine Bizans dönemi ismi kullanılarak “Konstantinapolis” yazıldı. Seyahat ve teknoloji girişimi HeyTripster’ın kurucusu Kübra Sarıyer Beşer tarafından lanse edilen uygulamada “Konstantinopolis”in yazılması tepki çekti.

Cevap veremediler

Durumun gazetecilerin tepkisini çekmesi üzerine yetkililer, niçin böyle bir tercihte bulunulduğu yönündeki sorulara cevap veremedi. Şirketten yapılan açıklamada programı yazan kişinin yabancı olduğu ifade edildi. Uygulamanın sahibi Kübra Sarıyer Beşer de “Günlük gezi planları üzerinden bir şehri yerlisinin gözüyle dolaşmaya imkân sağladıklarını” söyledi. Ancak, uygulamada hiçbir İstanbullunun kullanmadığı “Konstantinopolis” ismine yer verildi.

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close