ABD’li gazeteci şaşkınlığını anlattı: Otoriter denilen Erdoğan’a çok daha fazla soru soruldu!

Madrid’deki NATO Zirvesi’ne ilişkin dikkaty çekici bir açıklama ABD’li gazeteci Michael Tracey’den geldi. Liderlere sorulacak soruların önceden belirlendiğini belirten Tracey, “'Otoriter' olarak etiketlenen Erdoğan'a, her ikisi de önceden belirlenen soru alan Joe Biden ve Boris Johnson'dan çok daha fazla soru sorulduğunu kayda geçirmek istiyorum” dedi.

İspanya’nın ev sahipliğinde Madrid’de düzenlenen 32. NATO Zirvesi sona ererken zirvenin yankıları ise sürüyor. Pek çok ülke basınında zirveye ilişkin haberler, analizler ve köşe yazıları yayımlanmaya devam ediyor. Zirveye ilişkin dikkat çeken bir açıklama da ABD’li gazeteci Michael Tracey’den geldi.

Tracey şaşkına döndü

Son gün ülke liderleri birer birer kameraların karşısına geçerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenlediği basın toplantısına da katılan Tracey, toplantıya dair bilinmeyen bir bilgi paylaştı. ABD’li gazeteci Tracey, Twitter hesabından yaptığı dizi paylaşımlarda; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, diğer ülke liderlerinin aksine önceden belirlenmemiş soruları kabul ettiğini, daha çok soru aldığını söyledi. Tracey, şaşkınlığı şu sözlerle aktardı:

Erdoğan’ın yardımcısı soru sorabileceğimi söyledi

“Erdoğan’ın yardımcısı bana soru soracakların önceden seçilmediğini ve istediğim her şeyi sorabileceğimi söyledi. Erdoğan bana söz hakkı verip sorumu cevapladı. Ukrayna için diplomasi çağrısı yapan az sayıdaki NATO lideri olduğunu, buna karşın ABD/İngiltere’nin askeri gerginliği tırmandırma çağrısı yaptığını belirttim.

“Otoriter denilen Erdoğan…”

‘Otoriter’ olarak etiketlenen Erdoğan’a, her ikisi de önceden belirlenen soru alan Joe Biden ve Boris Johnson’dan çok daha fazla soru sorulduğunu kayda geçirmek istiyorum.

Biden, Ukrayna’ya yeni silahlar göndermeye karar verdiğini duyurdu. İlk sırada oturan Jake Sullivan (ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı) başıyla onayladı. Yalnızca önceden seçilen AP, NYT, Bloomberg, WSJ ve NBC sordu.”

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close