“Akşener, Erdoğan’ın adaylığı için çalışacak!”

Sözcü yazarı Uğur Dündar bugünkü yazısında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ile yaptığı söyleşiyi yayımladı. Çıray, “Sayın Meral Akşener akıllarda bir tereddüt kalmaması ve seçime girebilseydim kazanırdım diyememesi, daha da önemlisi demokrat tavrı nedeniyle Sayın Erdoğan’ın adaylığının önünü açmak için çalışacaktır” dedi.

Sözcü yazarı Uğur Dündar, bugünkü köşesinde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ile yaptığı röportajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki seçimlerde aday olup olamayacağı tartışmalarını soran Dündar’a cevap veren ÇırayAKP’nin teklifi ile 2007’de Anayasa’nın bazı maddelerini değiştirmek için referanduma gitti. Vatandaşlarımızın yüzde 70’i ‘evet’ diyerek 1982 Anayasasının Cumhurbaşkanının seçilmesi ile ilgili 101. Maddesini değiştirdi. ‘Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kişinin en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir’ hükmü, AKP’nin önerisi ile hayata geçti. İşte ben, Tayyip Bey’in üçüncü defa aday olamayacağını söylerken bu maddenin tereddüde yer vermeyecek şekilde yazılmış olmasına bağlıyorum” dedi.

Farklı düşüneceklerini sanmıyorum!

Çıray, şunları kaydetti:

Kimse merak etmesin; Sayın Meral Akşener akıllarda bir tereddüt kalmaması ve seçime girebilseydim kazanırdım diyememesi, daha da önemlisi demokrat tavrı nedeniyle Sayın Erdoğan’ın adaylığının önünü açmak için çalışacaktır. Ben “altılı masa”daki -Sayın Kılıçdaroğlu’nun deyimi ile- dostlarımızın da bundan farklı düşüneceklerini sanmıyorum.

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close