CHP ile ittifakı anlatıp kendi vekillerini eleştirdi… Canlı yayında flaş sözler!

“Barış partisi” olduklarını iddia eden HDP’li Mithat Sancar, CHP ile ittifaka ilişkin de “Biz ittifak görüşmesi yapılacak ise açık yapılması prensibindeyiz. Sanki biz yerel seçimde gizli ittifak yapmışız. Biz yerel seçimlerde tabanla açık ittifak yaptık. Tavanla pazarlığımız olmadı, tabanla yaptık” dedi.

Halk tv’de Taksim Meydanı adlı programda son günlerde artan “HDP’nin kapatılması” yönündeki çağrılar konuşuldu. Gürkan Hacır’ın sunduğu programa CHP’li Barış Yarkadaş ve HDP’li Mithat Sancar katıldı. Sancar, CHP’lilerin HDP ile aynı fotoğrafa girmek istemediğini söyleyerek, “Biz ittifak görüşmesi yapılacak ise açık yapılması prensibindeyiz. Sanki biz yerel seçimde gizli ittifak yapmışız. Biz yerel seçimlerde tabanla açık ittifak yaptık. Tavanla pazarlığımız olmadı, tabanla yaptık” dedi.

PKK ile ilişkiyi böyle anlattı

Programda konuşan Sancar, HDP’nin PKK ile bağı olup olmadığı sorusuna “Buna cevap vermek bile zul. HDP sadece HDP’dir. Bu ithamları iktidar yapıyor. Beş yıldır HDP’deyim hangi politikası Kandil’den empoze edildi bana net söylesinler” diye yanıt verdi. Sancar, soruyu reddettiğini söyledi, “barış partisi” olduklarını savundu.

Son günlerde Vatan Partisi’nin dillendirdiği “HDP kapatılsın” şeklindeki çağrılardan rahatsız olduğunu dillendiren Sancar, HDP’nin neden kapatılmadığı şeklindeki sorusuya ise “Ortada veri yok, kolay kolay kapatamazlar. Davada gösterilecek delilleri çürütürüz. AKP kapatılsın dendiğinde iddiaları nasıl çürüttüysek… Bu kampanyayı yürütmek kolay ama mahkemede kanıtlamak kolay değil. Hadi Türkiye’ye kabul ettirdiniz… Dünyaya nasıl kabul ettireceksiniz?” sözleriyle cevap verdi.

O eylemleri canlı yayında eleştirdi

Abdullah Zeydan’ın “PKK sizi tükürüğü ile boğar sözü”, eski vekil Burcu Çelik’in “bize uzattığını keleşi size çevirmeyi biliriz” sözleri hatırlatılan Sancar, kişilerin bu konularda ceza aldığını hatırlatarak, şöyle konuştu: “Bu partinin kendi politikası değildir. Bir partiyi kapatabilmeniz için siyasi temsiliyetinin hareketlerine bakarsınız. Bu arkadaşlarımız bunları söylediler, bağlamından koparıldı bu sözler… Bir partide biri yargılanırsa bu parti politikası değil ve parti organlarının kararı değilse kapatma gerekçesi olamaz.”

Vekillerin PKK’lıların cenazelerine katılması ve örgüt üyesi için açlık grevi yapılmasının nasıl karşılandığına ilişkin Sancar, “Partinin çizgisi bellidir. Bu konuları doğru da bulmuyoruz. Leyla Güven’in açlık grevi kendi tercihiydi, kendisi yaptı. Biz sorunun ölümler olmadan çözülmesi için görev üstlendik” diye konuştu.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close