Darbe tehditleri sonrası 2013 yılındaki o paylaşım gündem oldu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun darbe tehditlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılındaki o paylaşımı sosyal medyada gündem oldu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in darbe imasında bulunması pek çok kesimde tepkilere yol açtı.

Tüm bu yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 2013 yılında Twitter’dan yaptığı paylaşım ise sosyal medyada gündem oldu.

“Biz o elleri kırar o tuzakları bozarız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013 yılında Twitter’dan yaptığı o paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Eğer istikbalimize el uzan olursa, eğer bu ülkeyi karıştırmak için kirli tuzaklar kurulursa; biz o elleri kırar, o tuzakları bozarız”

Ne olmuştu?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Halk TV canlı yayınında darbe imasında bulunmuştu. Kaftancıoğlu canlı yayında şu ifadeleri kullandı:
Şöyle bir gerçeklik var ki, bu korkuları, bu savrulmamaları, bu akılla değil öfkeyle, hırsla, egoyla, bir kişinin aklıyla iş yapmaları iktidarı hiç iyi bir yere götürmüyor. Bu da önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde.. Bu ülkenin gerçekten halkın gözü açıldı. Kimin kendisine hizmet için uğraştığını, çaba gösterdiğini biliyor. Kimin de böylesi bir dönemde dahi neyle uğraştığını görüyor. Şöyle söyleyeyim. Bir iktidar değişikliğine hatta ben size daha ileri bir şey söyleyeyim. İktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacaktır.

Darbe iması Özgür Özel’in sözleri ile başladı

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’den imalı açıklama:

“Saray rejiminin, saray düzeninin sonu geliyor. O son bu Atatürk’ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaları.. Bütün bu liyakatsizliklerin de sonunu getirecek. Herkes şunu bilsin bütün devlet memurları. Görevini devlet memuru gibi yapan devlet memurları… Hangi ülkeye hizmet ettiğini bilen çok değerli bürokratlar hiç korkmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti gelir, saat gibi işlemeye başlar. O saatin en kıymetli çarkları siz olursunuz. Eğer koltuğunuza liyakatle oturdunuz, devletinize sadakatle çalışıyorsanız.”

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close