Eski yardımcısından Muharrem İnce’ye şok suçlama: Şimdi HDP ile rahat görüşebilirsiniz!

Memleket Partisi eski Genel Disiplin Kurulu üyesi Mustafa Kemal Çiçek’ten eski partisine şok bir suçlama geldi. Çiçek, partiden HDP karşıtı isimlerin tasfiye edildiğini ima etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski avukatı ve Memleket Partisi (MP) eski Genel Disiplin Kurulu üyesi Mustafa Kemal Çiçek’ten eski partisine şok bir suçlama geldi.

Çiçek, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, MP’den çok sayıda ismin istifa ettiğini duyurarak “Memleket Partisinin en önemli ve ATATÜRKÇÜ isimleri olan Genel Sekreter Hakkı AKALIN, Ufuk AKGÜN, Ali Rıza BÜYÜKUSLU, Meryem ŞENGÜL, Oğuz DALAN da istifa etti. Artık HDP ile rahat görüşebilirsiniz…” ifadelerini kullandı.

 

 

İnce’nin HDP zikzakı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, HDP konusunda çizdiği zikzaklı tavır sebebiyle eleştiriliyor. 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’lilerle ortak miting düzenleyen İnce, son olarak 4 Haziran’da CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirisinde İnce, Kılıçdaroğlu’na; “Van’a gidiyorsun Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsan bize geleceksin, ortama göre konuşuyorsun, Trabzon’a gidiyorsun ülkücü oluyorsun, Konya’ya gidiyorsun muhafazakâr oluyorsun, Van’a gidip HDP’li oluyorsun böyle siyaset olmaz” dedi.

A Haber yayınına çıktığı için ihraç edilmişti

Memleket Partisi Genel Disiplin Kurulu üyeleri Mustafa Kemal Çiçek ve Tolgahan Erdoğan, “kesin ihraç talebiyle ve tedbirli olarak” Genel Disiplin Kurulu’na sevk edildikten sonra partiden ihraç edilmişti. Çiçek A Haber canlı yayınına katılmış ve muhalefeti sert bir dille eleştirmişti. Partinin Atatürkçü kanadından Teğmen Mehmet Ali Çelebi de parti kurulduktan bir süre sonra görevinden istifa etmişti.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close