Günün koronavirüs raporu: İşte yeni vaka sayısı!

Sağlık Bakanlığı verilerine göre; bugün sonucu çıkan 40 bin 270 testle toplam test 558 bin 413 oldu. 4 bin 353 yeni vaka ile 78 bin 546'ya ulaştı. 1542 hasta iyileşti.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası basının karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele kapsamında yeni verileri açıkladı. Bakan Koca, vaka artış hızının azaldığını, salgının durağanlaşabileceğini belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu’nun bugünkü toplantısının ardından Fahrettin Koca, gündeme dair yeni açıklamalar için kameralar karşısına geçti.

Bin 542 hasta iyileşti

17 Nisan 2020 tarihine ait sonuçları açıklayan Bakan Koca, “Bugün sonucu çıkan 40 bin 270 testle toplam test 558 bin 413 oldu. 4 bin 353 yeni vaka ile 78 bin 546’ya ulaştı. 1542 hastamız iyileşti. Toplamda 8 bin 631 iyileşen hastamız oldu” dedi.

“Yoğun bakım, entübe hasta sayımız azalıyor, iyileşen hasta sayımız hızla artıyork. Size hizmet verecek güce, şartlara sahibiz. Tedavi için geç kalmayın. Geç kalmanız akciğer iltihabına sebep olabilir. Biz bir İspanya, bir Amerika değiliz. Hastalığa erken müdahale etme imkanlarımız gücümüz var. Teşhis konan birisiyle temasınız olmuşsa hiç vakit kaybetmeyin” diyen Koca, şu ifadeleri kullandı:

Ödülü kazanacağız!

“Bilgelik dolu bir öğüt vardır. Der ki: kaygı kargaşa yatışana kadar evinize çekilin, hayat durulana kadar evinizde kalın, sükunetinizi koruyun. Eviniz düşündüğünüzden daha büyüktür. Bilimin sizlerden istediği irfanın telkin ettiği şeydir. Evde kalmanın ödülü büyük olacaktır. Bu ödülü bu gün uyduğumuz tedbirlerle kazanacağız.”

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close