İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na soruşturma açıldı!

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını sonrası İBB tarafından başlatılan bağış kampanyası nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan bağış kampanyası nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlattı.

Sözcü HaftaSonu’na konuşan İmamoğlu, Vakıfbank’ta hâlâ bloke edilmiş durumda olan 900 bin liralık bağış parasını hatırlatarak “Soruşturma yapabilirsiniz. Ama kalkıp vatandaşa ait bir parayı bankada bloke etmek çok aciz, çok zavallı bir tavırdır. Korkuyla yapılmış bu işlem bankacılık tarihinin kara lekesidir” ifadelerini kullandı.

“Zırnık yok” çok konuşulmuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu yıl ki fitre ve zekat ibadetlerinin İBB’ye ödenerek yapılmasını talep ettiği video mesajı sonrası twitter’da “Ekrem’e zırnık yok” hashtagi açılmıştı… Bu hashtag ile çok sayıda vatandaş İmamoğlu’na tepkisini dile getirmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı.

İBB‘ye zekat ve fitre istemesini eleştirenlere yanıt veren İmamoğlu, “Benim size yaptığım bu davetle, akıllarınca dalga geçtiler.” dedi.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close