Kılıçdaroğlu’nun o sözleriyle böyle dalga geçtiler! “Yalanlarına uçaklar yetişemedi”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun havada söndürme çalışmaları sürerken 'yangınla mücadele edilmiyor' demesi gazetelerde de günün haberi oldu.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 3 gündür devam eden orman yangınlarına karşı devasa mücadele sürerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu ilçede yaptığı konuşma alay konusu oldu. Kılıçdaroğlu’nun havada söndürme çalışmaları sürerken ‘yangınla mücadele edilmiyor’ demesi gazetelerde de günün haberi oldu.

Yeni Şafak gazetesinin bugünkü manşet haberi…

Yeni Şafak: Yalanlarına uçaklar yetişemedi

Yeni Şafak gazetesinin manşetten “Yalanlarına uçaklar yetişemedi” ifadesiyle verdiği haberde şu ifadelere yer verildi:

Marmaris’te binlerce insan yangını söndürmek için mücadele ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı yandaşları ise ‘moral bozma’ mesaisinde. Kılıçdaroğlu’nun ‘Yangınla mücadele edilmiyor’ dediği gün 14 uçak ve 27 helikopter havada bin 191 sorti yaptı.

Muğla Marmaris’teki yangın dün de devam etti. Sahada binlerce insan yangını söndürmek için mücadele ederken bir heyetle bölgeye giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı sosyal medya trolleri mesajları ile moralleri bozdu. Kılıçdaroğlu’nun ‘yangınla mücadele edilmiyor’ dediği gün 14 uçak ve 27 helikopter havada bin 191 sorti yaptı.

EKİPLERİN MORALLERİNİ BOZDU

Yangınla mücadelenin yetersiz olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, “Verin görevi bize, biz yapalım. Biz yapalım, biz bitirelim. Açarız bir kampanya, gece görüşü olan uçağı da helikopteri de getiririz buraya” ifadelerini kullandı. Daha yangının başladığı ilk dakikalarda yalana başlayan sosyal medya trolleri de Kılıçdaroğlu’na eşlik etti. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları sahada canını ortaya koyan ekiplerin moralleri bozdu.

BİN 191 SORTİ YAPTILAR

Kılıçdaroğlu’nun ‘mücadele edilmiyor’ yalanını uçak-helikopterlerin bıraktığı radar izleri ve sorti sayıları yalandı. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamayı yaptığı saatlerde havada Orman Genel Müdürlüğü‘ne ait 14 uçak, 27 helikopter bulunuyordu. Bu hava araçları sadece o gün (22 Haziran) toplam bin 191 sorti yaparak alevlerin üzerine 3 bin 369 ton su boşaltı. Jandarma ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarına ait hava araçları da eklenince bu rakam çok daha yukarılara çıktı. Karadan da 250’yi aşkın arasöz söndürme çalışması yürütüyordu.

Akşam gazetesi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muğla Marmaris’teki açıklamalarına birinci sayfasından böyle yer verdi…

Akşam: Göklerden gelen bir ses sana ne diyor dinle!

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun yok dediği helikopter sesini bastırdı! Göklerden gelen bir ses sana ne diyor dinle” manşetiyle haberi veren Akşam gazetesi ise şu ifadelere yer verdi:

Kemal Kılıçdaroğlu, ‘yardım kampanyası ile söndürme helikopteri alacağız’ derken, CHP’lilerin yangın söndürmeye giden helikopterlerin sesine bakışı Harbiye Marşı’nın bu dizesini hatırlattı.

Marmaris’te çıkan yangını incelemeye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete yüklendi. Uçak ve helikopterler üzerinden eleştiri yapan Kılıçdaroğlu, “Verin görevi bize, biz yapalım, bitirelim. Açarız bir kampanya, gece görüşü olan uçağı da helikopteri de getiririz buraya” ifadelerini kullandı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun vaadini açıkladığı esnada yangına müdahale eden helikopterlerin sesi canlı yayında net bir şekilde duyuldu. CHP liderinin kurmayları da yukarı bakarak müdahaleyi anbean takip etti.

Yeni Akit’in manşeti, “Hainler orman yakıyor Zillet benzin döküyor” oldu…

Akit: Hainler orman yakıyor Zillet benzin döküyor

Akit ise haberi başka bir pencereden gördü:

Önceki gün Marmaris’te 3 ayrı noktadan başlayan orman yangınını söndürmek için devlet bütün imkanlarını seferber ederken, vatandaşlar da devletine yardımcı olmak için çırpınıyor. Başını CHP’nin çektiği cenah ise, “Yine uçak yok”, “Yanan yerlere villa dikiliyor”, “Devlet nerede” gibi yalan ve iftira furyasıyla orman yakan iblislerin değirmenine su taşıyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Hisarönü ve Bördübet mevkisindeki 3 noktada eşzamanlı olarak başlayan yangın 200 hektarlık alanda tesirli olurken devlet bütün imkanlarını seferber ederek havadan ve karadan alevlerle mücadele ediyor. Alev savaşçıları 4 gün 4 gecedir yangını söndürme çalışmaları yürütüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bizzat bölgede bulunarak çalışmalara öncülük ediyor. 45 helikopter, 14 uçak, 253 arazöz, 26 su tankeri, 20 TOMA ve diğer kamu araçları ile toplam 598 araç ve 2 bin 600’ün üzerinde insan gücüyle yangın dünyaya örnek mücadele veriliyor. Çalışmalara yardım eden yerel halk “Ekipler evlerimizi kurtarmak için sabaha kadar mücadele ediyor, helikopter ve uçak sesi hiç durmuyor” diyerek devlete teşekkürlerini iletiyor.

Yalancıların hepsi ayrı telden

Yangında bile siyasi rant arayan Zillet İttifakı ise yine kahpelik peşinde. Zillet İttifakı; aynı anda 3 farklı noktada başlayan yangında sabotaj ihtimaline hiç değinmedi, alevleri söndürmek için havada vızır vızır uçuşan helikopter ve uçakları görmedi, provokatif söylemlerle yazılı, görsel ve sosyal medyayı dezenformasyon yağmuruna tuttu. Zilletçi komedyen Şahan Gökbakar, yangına müdahale eden hava aracından çekilen fotoğrafları kullandığı paylaşımında “Nerede bu uçaklar” diyerek rezil provokasyonun düğmesine bastı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Yine uçak yok” iftirasını dillendirirken Marmaris’e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Verin görevi bize görevi, gece görüşü olan uçağı da helikopteri de getirelim” dediği anda sesi yangına müdahale eden helikopterlerden duyulmuyordu.

Yangını harlayan yalan rüzgarını estiren CHP’lilerden Burak Erbay, “4-5 helikopterle müdahale ediliyor” derken, Ali Öztunç “Yanan yerlere villa dikilecek” yalanını dillendirdi.

Akit’e konuşan yazar ve hukukçular, dezenformasyonu önlemek için hazırlanan kanunun da öneminin bir kez daha anlaşıldığına dikkati çekti

Dünyada yangından medet uman başka bir muhalefet yok

Akit’e konuşan Demokrasi ve Birlik Derneği (DEMBİR-DER) Genel Başkanı Mehmet Metiner, “Sayın Bakanlarımız Kirişçi ve Soylu başta olmak üzere devlet olay yerine intikal etti. Cumhurbaşkanımız bizzat giderek yangın mahalinde incelemede bulundu. Gece gündüz demeden uçaklarımız, helikopterlerimiz, ormancılarımız, köylülerimiz ve milletimiz seferber olmuş. 3 ayrı yerde birden, akşam karanlığı çöktüğünde başlatılan bir yangın var. Bir yandan da yalan orman yakanların değirmenine su taşıyanlar var. Ormanlarımızın kimler tarafından yakılabileceğini CHP’nin lideri eğer bilmiyorsa siyaset yapmasın. Dünyanın birçok yerinde aylarca söndürülemeyen yangınlar var. Ama dünyanın hiçbir yerinde yangından bile medet uman muhalefet yok” dedi.

Aynı tezgah sahneleniyor

Geçen yaz yaşanan yangın olaylarında tezgahlanan senaryoların aynen tekrarlandığına dikkat çeken Avukat Hıfzullah Şahbaz, “Devlet bütün önlemleri almış, uçaklar, helikopterler, yerden mürettebatla birlikte ormancılarla beraber yangına müdahale etmesine rağmen büyük bir dezenformasyon yürütülüyor. ‘Nerede uçaklar, nerede helikopterler’ gibi söylemlerle rant elde edip toplumu galeyana getirmeye çalışıyorlar. Kamuoyunda milletin komedyen, sanatçı, siyasetçi diye tanıdığı insanların yangın sürecindeki provokatif paylaşımları ortada. Özellikle Şahan Gökbakar gibi kişilerin kendi alanı dışındaki her konuda manipülasyonda bulunması, bu dizaynın daha derinlerde üretilip herkesin rolünün eline verildiği, onların da rolünü oynadığını görüyoruz. Bu yalanları yayanlara karşı dezenformasyon yasasının gerekliliği bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Vakit kaybetmeden yürürlüğe girmelidir” diye konuştu.

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close