Libya’da dengeler değişti… Serrac: Silah bırakmayan herkesi vuracağız!

Yakın zamana kadar Hafter’in Trablus hükümetine yönelik tehditleri nedeniyle Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin darbeyle indirilmesinin beklendiği Libya’da Türkiye’nin girmesiyle dengeler değişti. UMH, başkent Trablus yakınındaki pek çok bölgeyi Halife Hafter milislerinden temizlerken Serrac’dan açıklama geldi: Silah bırakmayan herkesi vuracağız

Tobruk merkezli emekli General Halife Hafter’in Trablus hükümetine yönelik tehditleri nedeniyle Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) darbeyle indirilmesinin beklendiği Libya’da Türkiye’nin girmesiyle dengeler değişti.

UMH, hafta içinde Trablus yakınındaki pek çok kenti Halife Hafter’e bağlı milislerden temizledi. UMH’ye bağlı güçler, şimdi de Halife Hafter milislerinin başkent Trablus’a saldırılarındaki harekat ve ikmal merkezi olarak kullandığı stratejik önemdeki Terhune‘ye harekat başlattı.

Herkesi vuracağız!

Terhune bölgesindeki Hafter için savaşan Wagner askerlerinin olduğu bilinirken, UMH tarafından dağıtılan Rusça broşürlerde “Size verilen paranın tadını çıkarmak istiyorsanız, geri çekilin. Silah bırakmayan herkesi vuracağız” uyarısı yer aldı.

Türkiye girdi, dengeler değişti!

Libya UMH ile geçtiğimiz kasım ayında yapılan deniz mutabakat anlaşmasıyla Türkiye ve Libya bölgedeki çatışma ortamında stratejik ve maddi kazanım elde ederken, bu anlaşmanın ardından Libya tarafından gelen Türkiye’nin ülkede asker bulundurması talebi bölgedeki dengeleri değiştirdi. Türkiye’nin bölgeye eğitim amaçlı asker göndermesinin akabinde UMH, pek çok bölgeyi geri kazandı.

17 Şubat (2011) devriminin ardından bir türlü siyasi istikrarın sağlanamadığı ülkede Tobruk merkezli meclis ve emekli general Halife Hafter, kendilerine bağlı milislerle çok sayıda savaş suçu işliyor.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close