Türkiye’yi gece işgal provası! Gece vakti Meriç Nehri’nden geçiş

Türkiye karşıtı askeri kapasitesini artırma çabasındaki Yunanistan, şimdi de gece Meriç Nehri’ni geçme tatbikatı yaptı. Askeri birlikler, 30 Haziran’da kuzey Meriç’teki Deniz Araçları Eğitim Merkezi’nde gece harekat eğitimi gerçekleştirdi.

Türkiye karşıtı diplomatik ve askeri faaliyetlerine her geçen gün yenilerini ekleyen Yunanistan’da Silahlı Kuvvetler, eğitim ve tatbikatlarına aralıksız devam ediyor.

Gece boyu askeri tatbikat

Birlik gazetesinin haberine göre; yaz ayları boyunca Yunanistan’da askeri tatbikatlar aralıksız devam ediyor. Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, Batı Trakya bölgesinde 4. Kolordu’ya bağlı askeri birlikler tarafından Meriç (Evros) ilinde gece nehir geçişi tatbikatı icra edildi.

Bu kapsamda, 4. Kolordu’ya bağlı askeri birlikler, 30 Haziran’da kuzey Meriç’teki Deniz Araçları Eğitim Merkezi’nde gece harekat eğitimi gerçekleştirdi. Zırhlı mekanize birliklerin ve piyade taburlarının katıldığı tatbikat sabaha karşı günün ilk ışıklarına kadar devam etti.

İlk tatbikat değil!

Yunan Ordusu Temmuz 2017’de de Meriç bölgesinde Karaağaç yakınlarında bulunan Türk tarafının kazdığı tankları engelleme kanalını geçme tatbikatı gerçekleştirmişti. 3–7 Temmuz 2017 tarihlerinde 4. Kolordu Komutanlığı bünyesinde Meriç sınır bölgesinde konuşlanan XXI Mekanize Piyade Tümeni tarafından yapılan askeri tatbikatta, senaryo gereği Yunan Ordusu’nun Türkiye’nin bölgede kazarak inşa ettiği tank geçişlerini engelleme kanalını geçme ve akabinde Türkiye topraklarına yayılma tatbikatı gerçekleştirdiği iddia edilmişti.

Yunan Ordusu, bir önceki Meriç Nehri tatbikatını İskeçe Karasu Nehri bölgesinde ABD ile 2021 Kış’ında yapmıştı.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close