Üç yıl öncenin intikamı alındı!.. FETÖ detayıyla İsveç ve Finlandiya karşısında Türkiye’nin somut kazanımları

Madrid’de Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan mutabakat metninde PKK/PYD/YPG ile FETÖ konusunda bu ülkelerin Türkiye ile iş birliği yapması yer aldı. Metni yorumlayan Emekli Tuğgeneral Doç. Dr. Fahri Erenel, “Türkiye üç yıl önceki NATO Zirvesi'nin intikamını aldı. Üç yıl evvel Türkiye yine bir terörle, PKK'yla ilgili bir ifadenin metne girmemesi nedeniyle Estonya, Letonya ve Litvanya'ya yönelik yeni bir kuvvet yapılanmasının hazırlanması planını veto etmişti. En azından Stoltenberg Türkiye'nin terörle mücadelesi ve PKK'nın bir terör örgütü olduğu birçok kez tekrarlanarak dünya kamuoyunun gözüne sokuldu” dedi.

İspanya’nın başkenti Madrid’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le gerçekleştirilen dörtlü görüşmenin ardından memorandum imzalandı.

Somut kazanımlar

Görüşme, Türkiye’nin uzun yıllardır uğraştığı terör örgütlerine yönelik bu iki ülkenin sağladığı desteğin kesilmesini öngören muhtıra metninin imzalanmasıyla sonlandı. Muhtıra metninde PKK/YPG/PYD ile FETÖ terör örgütlerine İsveç ve Finlandiya’nın sağladığı desteğin kesilmesi şart koşuluyor. Türkiye’nin somut kazanımlarından bazıları “PKK ve uzantılarıyla mücadelede Türkiye’yle tam işbirliği”, “Terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede Türkiye’yle dayanışma sergilenmesi”, “PYD/YPG ve FETÖ’ye destek sağlamama taahhüdü”, “Savunma sanayii alanında ambargo kısıtlamalara gidilmemesi, işbirliğinin artırılması” şeklinde kayda geçti.

Üç yıl öncenin intikamı alındı

Emekli Tuğgeneral Doç. Dr. Fahri Erenel, TVNET’te yayınlanan Akıl Odası programında memoranduma ilişkin değerlendirmede bulundu.

“Türkiye ilk kez bunca yıldır söylediği terör konusunu dünyanın gözü önünde bir belgeye yedirdi” diyen Erenel, “Türkiye üç yıl önceki NATO Zirvesi’nin intikamını aldı. Üç yıl evvel Türkiye yine bir terörle, PKK’yla ilgili bir ifadenin metne girmemesi nedeniyle Estonya, Letonya ve Litvanya’ya yönelik yeni bir kuvvet yapılanmasının hazırlanması planını veto etmişti. Dolayısıyla o dönemde yine Türkiye ikna edilerek bu terör örgütü ifadesi buraya sokulmadı. Dolayısıyla Türkiye uzun yıllar PKK terör örgütüyle mücadelesinde herkese bu ifadeleri söyledi ama dikkate alınmadı. Dolayısıyla Türkiye ilk kez terörle mücadelede bugüne kadar elde ettiği sonuçları, Türkiye’nin uğradığı ekonomik ve insan gücü kayıplarını, bunlarla uğraştığı süreci dünya kamuoyuna anlatmaya muvaffak oldu. En azından Stoltenberg Türkiye’nin terörle mücadelesi ve PKK’nın bir terör örgütü olduğu birçok kez tekrarlanarak dünya kamuoyunun gözüne sokuldu” ifadelerini kullandı.

Erenel, bunun Türkiye’nin terörle mücadelesinde uluslararası alanda bugüne kadar elde ettiğinin ilerisinde bir adım olduğunu söyledi.

Fetö detayı

FETÖ’nün ilk kez uluslararası resmi bir belgede ‘terör örgütü olarak’ yer aldığına dikkat çeken Erenel, “Bu ABD’nin bugüne kadar kaçındığı bir şeydi. Burada yer alacak ifade aynı zamanda ABD mahkemeleri için de bağlayıcı olacaktır” diye konuştu.

PKK’nın Avrupa’daki üssü! İsveç hakkındaki rapor gerçekleri gözler önüne serdi

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close