Yaz yangınları başladı, Şahan Gökbakar sezonu açtı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın şiddetiyle kısa sürede büyüdü. Bölgeye sevk edilen ekipler yangına anında müdahale etti. 20.02’de çıkan yangına ekipler 20.10’da müdahale etti. Geçtiğimiz yıl yaşanan yangınlarda büyük tepki çeken paylaşımlarıyla tanınan komedyen Şahan Gökbakar, yine ortaya çıktı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın şiddetiyle kısa sürede büyüdü. Bölgeye sevk edilen ekipler yangına anında müdahale etti. 20.02’de çıkan yangına ekipler 20.10’da müdahale etti.

Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiindeki ormanlık alanda akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Marmaris’te çıkan yangına ekipler 8 dakika sonra müdahale etti…

Arazözler ve dozerlerle müdahale ediliyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Marmaris’deki yangını Yangın Yönetim Merkezimizden takip ediyoruz. Yangın 20.02’de başladı. 20.10’da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor.” dedi.

Yangın çıktı, Gökbakar telefonu eline aldı

Komedyen Şahan Gökbakar, geçen yıl yaşanan orman yangınları sırasında Türkiye’nin yangınları söndürmekte “aciz olduğu” algısını yaymak için “Help Turkey” (Türkiye’ye yardım edin) başlığıyla sosyal medyada başlatılan kampanyanın önde gelen destekçilerinden biri olmuştu.

Yine tepki çekti

Gökbakar, Marmaris’te çıkan orman yangını sonrası yine aynı tepki çeken bir paylaşıma imza attı.

Gökbakar paylaşımında, ”Bakın henüz hava aydınlık iken bu halde yanan bir yangın… Havadan uçakla müdahale edilir mi? Edilir! Nerede bu uçaklar? Uçaklar nerede? Bu yangın yine o adar büyük bir alanı yok edecek ki! Yazık! Kış boyu bu anı söyledim .Nerede bu uçaklar?” ifadelerini kullandı.

Gökbakar’a jet cevap: Yangını İHA’lar tespit etmiş!

Komedyen Gökbakar’ın paylaşımına cevap doğa programları yapımcısı Güven İslamoğlu’ndan geldi.

Gökbakar’ın tweetini alıntılayan Güven İslamoğlu, ”Uçak helikopter yangını söndürmez… Dip örtü yanıyorsa kara müdahalesi önemli…Alanda mücadele eden insanların moralini bozmayın…. Ben söylemiştim ne demek ????? 20 uçak 55 helikopter var…2 görüntü ile yorum yapmayın. Yangını İHA lar termal kamera ile tesbit etmiş…” açıklamasını yaptı.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close